Китайці зробили «стіну», що поглинає вітер - тренер збірної України з фристайлу

Китайці зробили «стіну», що поглинає вітер - тренер збірної України з фристайлу

Укрінформ
Наставник збірної України з фристайлу (лижна акробатика) Енвер Аблаєв проаналізував якість схилів і трамплінів в олімпійському парку Геньтінь на пекінських Іграх.

Тренер досить високо оцінив якість траси, передає Укрінформ.

«Учора ми виїхали, перш за все, для того, щоб перевірити маршрут, на гору подивитися. Гори плюс-мінус завжди однакові. Крім цього, ми побачили нюанси, які потрібно було прибирати, оскільки дуже короткий транзит. Спортсмени попросили його трохи подовжити, треба було зробити низку змін. Ми з тренерами сьогодні піднялися і на трасі все виправили. Китайці зробили таку «стіну», яка поглинає не менше 50% сили вітру, що дуже допомагає. Бо коли ми стояли під час змагань з могулу, то бачили, що дуже вітряно. Було видно, що вітер гуляє та розносить сніг. А ось на трампліні у нас на акробатиці була практично тиша. Ми стояли на транзиті і розуміли, що вітру немає і досить комфортно», - сказав Аблаєв.

Представники лижної акробатикирозпочнуть боротьбу за медалі 10 лютого у дисципліні, яка дебютуватиме на цій Олімпіаді - змішаних командних змаганнях. Саме в них Україна двічі здобувала «бронзу» на етапах Кубка світу нинішнього сезону.

Читайте також: Олімпіада-2022: наші медальні надії

Нашу країну на Іграх представлятимуть чинний олімпійський чемпіон з лижної акробатики Олександр Абраменко, а також Дмитро Котовський, Олександр Окіпнюк, Анастасія Новосад та Ольга Полюк.

Фото: suspilne.media.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-