Учасники Олімпіади в Пекіні скаржаться на їжу та умови COVID-ізоляції – ЗМІ

Учасники Олімпіади в Пекіні скаржаться на їжу та умови COVID-ізоляції – ЗМІ

Укрінформ
Іноземні спортсмени на Зимовій Олімпіаді – 2022, які під час перевірок отримали позитивні COVID-тести, почали висловлювати непоодинокі скарги щодо умов перебування в «карантинних» готелях та щодо якості їжі.

Про це пише в суботу Associated Press, передає Укрінформ.

«Недостатньо їжі. Неїстівні страви. Немає тренувального обладнання. Деякі олімпійські спортсмени, яким не пощастило отримати позитивний COVID-тест на Олімпійських іграх у Пекіні, відчувають, що умови карантину значно погіршують ситуацію для них», - зазначає видання.

Організатори олімпіади ввели роздільні правила для COVID-позитивних учасників. Зокрема, ті, що не мають симптомів захворювання, відправляються у спеціальні «карантинні» готелі для ізоляції, і лише в деяких випадках таким спортсменам дозволяють ізолюватися в олімпійських селищах. Ті, хто має симптоми, підлягають обов’язковій госпіталізації, уточнює видання.

Читайте також: Де в Україні дивитися зимову Олімпіаду-2022

Саме «карантинні» готелі стали об’єктом масової критики з боку команд.

Після того, як там опинився триразовий золотий призер із зимових видів спорту німець Ерік Френцель, голова німецької делегації Дірк Шіммельпфенніг розкритикував «нерозумні» умови життя.

«Німеччина хоче просторіших та більш гігієнічних приміщень, а також регулярних поставок їжі, щоби спортсмени, які потім вийдуть з карантину, були в змозі брати участь у змаганнях»,- заявив глава німецької делегації журналістам.

Читайте також: Українські саночники поза топ-20 в перших заїздах Олімпіада-2022

Російська біатлоністка Валерія Васнєцова у соцмережах висловила свої враження від якості їжі в такому готелі: «У мене болить живіт, я дуже бліда, а навколо очей у мене великі чорні кола. Я хочу, щоб все це скінчилося. Я плачу кожен день. Я дуже втомилася».

За її словами, з того, що дають на сніданок, обід і вечерю, можна споживати хіба що макарони. Замість м’яса дають жир, а зелені немає взагалі, зазначає спортсменка. Васнєцова навіть сфотографувала блюда, які дають іншим ізольованим членам делегацій (не учасникам змагань), де є в тому числі свіжі фрукти, салати та креветки з броколі.

«Чесно, я не розумію, чому таке ставлення до нас, спортсменів?!» - написала вона.

Читайте також: Український біатлоніст Прима: Сьогодні не вдалося показати свій максимум

Після того, як почав з’являтися резонанс, організатори почали реагувати, зазначає АР. Зокрема, росіянці Васнєцовій одразу змінили раціон та пообіцяли надати велотренажер.

Крім того, бельгійську скелетоністку Кім Мейлеманс повернули з готелю на ізоляцію в олімпійське селище, як тільки вона написала в соцмережах про «непрозорість» прийняття рішень організаторами та відсутність будь-якої інформації.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю в Пекіні стартувала XXIV зимова Олімпіада, яка триватиме до 20 лютого. За кілька годин до офіційного початку ігор загальна кількість підтверджених випадків захворювання серед учасників Ігор становила 308 осіб.

Читайте також: Перше «золото» Олімпіади-2022 виграла норвезька лижниця

Україну в Пекіні представляють 45 спортсменів у 12 спортивних дисциплінах: біатлоні, бобслеї, гірськолижному спорті, лижному двоборстві, лижних гонках, санному спорті, скелетоні, сноубордингу, стрибках на лижах із трампліна, фігурному катанні, фристайлі та шорт-треку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-