Біля будівлі КМДА замайорів стяг НОК з нагоди ХХІV зимової Олімпіади

Біля будівлі КМДА замайорів стяг НОК з нагоди ХХІV зимової Олімпіади

Укрінформ
Согодні у столиці Китаю офіційно стартують ХХІV зимові Олімпійські ігри. 

З цієї нагоди біля будівлі Київської міської державної адміністрації відбулась церемонія підняття прапора Національного олімпійського комітету України, передає Укрінформ. 

До заходу долучилась заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Олена Говорова. На церемонії також були присутні голова Київського міського відділення НОК України Павло Костенко, керівництво Департаменту молоді та спорту КМДА, ветерани спорту, переможці та призери Олімпійських ігор минулих років.

«Сьогодні у Пекіні офіційно стартують XXIV зимові Олімпійські ігри, які триватимуть до 20 лютого. До складу національної збірної увійшли 45 спортсменів, які змагатимуться у 12-ти видах спорту. Серед них представлятимуть нашу країну 7 атлетів із Києва. Боротися за перемогу вони будуть у п'яти видах спорту. Ми піднімаємо стяг Національного олімпійського комітету, висловлюючи свою шану та підтримку нашим олімпійцям», - зазначила Олена Говорова.

Спортсмени-кияни боротимуться за перемогу у біатлоні (Юлія Джима та Олена Білосюк), бобслей (Лідія Гунько), скелетон (Владислав Гераскевич), фігурне катання (Іван Шмуратко та Анастасія Шаботова), шорт-трек (Олег Гандей).

Варто зауважити, що до складу національної збірної увійшло двоє киян олімпійських чемпіонів - Юлія Джима та Олена Білосюк, а також Іван Шмуратко, який є призером Юнацьких Олімпійських ігор.

Читайте також: Склад збірної України на XXIV зимових Олімпійських Іграх у Пекіні

«Як професіональна спортсменка та призерка Олімпійських ігор із власного досвіду знаю, скільки праці та сил треба вкласти, щоб показати гідний результат на таких змаганнях. Бажаю українським атлетам успіху, мужності та перемог на XXIV зимових Олімпійських іграх. Уся країна та Київ вболіватиме за кожного нашого спортсмена», - наголосила Олена Говорова.

Фото: kyivcity.gov.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-