Україна хоче провести Суперкубок УЄФА у 2024 або 2025 році – Зеленський

Україна хоче провести Суперкубок УЄФА у 2024 або 2025 році – Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський висловив зацікавленість у проведенні в Україні Суперкубка УЄФА у 2024 або 2025 році та низки футбольних змагань.

Про це він заявив під час зустрічі з президентом Спілки європейських футбольних асоціацій (УЄФА) Александером Чеферіном, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу глави держави.

«Україна разом з Польщею успішно провела фінальну частину чемпіонату Європи з футболу 2012 року та на високому рівні прийняла фінальний матч Ліги чемпіонів УЄФА у 2018 році. Наша країна має доволі багаті традиції у проведенні на високому рівні світових та європейських чемпіонатів з олімпійських видів спорту», – сказав Зеленський.

Він, зокрема, наголосив, що наша країна зацікавлена у проведенні Суперкубка УЄФА у 2024 або 2025 році.

Також, за словами Президента, Українська асоціація футболу розглядає можливість подачі заявок на проведення чемпіонату Європи з футболу серед жінок у 2025 році, чоловічого чемпіонату Європи з пляжного футболу, чемпіонату Європи U-21, чемпіонату Європи U-17, чемпіонату Європи з футзалу, фіналу Ліги конференцій УЄФА.

Глава держави подякував керманичу європейського футболу за реалізацію проєктів щодо розвитку футбольної інфраструктури в Україні, особливо відзначивши, що УЄФА надає підтримку в реалізації програм для дітей – переселенців з тимчасово окупованих територій сходу та Криму.

Водночас Президент запевнив, що Україна прагне проводити різні змагання під егідою УЄФА та інших спортивних організацій, але також дбає про те, щоб спорт був привабливим і доступним для кожного громадянина.

«Ми робимо й робитимемо все, щоб спорт був привабливим для українців. Для нас важливо, щоб у кожному дворі, у кожному містечку люди мали змогу безкоштовно й у будь-який час займатися спортом», – зазначив Зеленський.

Він проінформував, що з цієї метою започатковано програми «Здорова Україна», «Велике будівництво», «Активні парки», які спрямовані на поширення активного способу життя та створення сучасної спортивної інфраструктури.

Зокрема, було відзначено, що у 2022 році розпочнеться спорудження Національної навчально-тренувальної бази збірних команд України з футболу – надсучасного комплексу, де зможуть тренуватися як чоловічі та жіночі національні збірні, так і дитячі, юнацькі команди тощо.

Наприкінці зустрічі Зеленський вручив Чеферіну орден князя Ярослава Мудрого IV ступеня.

Президент УЄФА прибув до нашої країни з нагоди 30-річчя Української асоціації футболу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-