У бюджеті-2022 на спорт і молодіжну політику передбачили більше грошей, ніж у минулому році

У бюджеті-2022 на спорт і молодіжну політику передбачили більше грошей, ніж у минулому році

Укрінформ
В ухваленому сьогодні Верховною Радою державному бюджеті на 2022 рік на спорт та молодіжну політику передбачено 8,2 млрд грн. На цей рік були передбачені кошти у сумі 7,76 мільярда гривень.

Як передає Укрінформ, про це міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт повідомив у Фейсбуці.

"Сьогодні Верховна Рада України ухвалила державний бюджет на 2022 рік. Відтак Мінмолодьспорту отримає 8,2 млрд грн на розвиток галузі", - поінформував Гутцайт.

Він назвав основні напрями, на які будуть спрямовані кошти.

На реалізацію молодіжної політики та національно-патріотичне виховання у бюджет заклали 124,9 млн грн, у тому числі вперше передбачені кошти на забезпечення діяльності Українського молодіжного фонду обсягом 45 млн грн.

На розвиток наукових досліджень та спортивної медицини передбачені 56,4 млн грн.

На підготовку й участь українських спортсменів у зимових Олімпійських, Паралімпійських, літніх Дефлімпійських іграх у 2022 році, а також підготовку й участь у Всесвітніх іграх з неолімпійських видів спорту – 1,6 млрд грн.

На спорт осіб з інвалідністю – 900 млн грн.

На розвиток фізичної культури та спорту та спорту вищих досягнень – 2,6 млрд грн.

На розвиток спортивної інфраструктури – 2,7 млрд грн;

Вперше у 2022 році передбачена субвенція з держбюджету місцевим бюджетам на виконання окремих заходів з реалізації соціального проєкту Президента України "Активні парки – локації здорової України" на суму 143,1 млн грн.

"У першу чергу, хочу подякувати Президенту України, Офісу Президента України, без якого не відбулися б такі потужні зміни в розвитку спорту. На сьогодні ми активно розбудовуємо інфраструктуру, залучаємо людей до активного способу життя та взагалі - пропагуємо фізичну культуру! Без великої підтримки глави держави - це навряд чи змогло б відбутися", - заявив Гутцайт.

Він також подякував всьому Кабінету Міністрів і Прем’єр-міністру Денису Шмигалю за підтримку розвитку молодіжної політики та спорту і народним депутатам за ухвалення рішення.

Як повідомляв Укрінформ, 2 грудня Верховна Рада ухвалила Закон "Про Державний бюджет України на 2022 рік".

На цей рік видатки на розвиток вітчизняного спорту, молодіжної політики та політики з національно-патріотичного виховання, за інформацією Кабміну, були закладені у сумі 7,76 млрд гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-