Голову Білоруської федерації футболу видворили з Чехії

Голову Білоруської федерації футболу видворили з Чехії

Укрінформ
Голові Білоруської федерації футболу (АБФФ) Володимиру Базанову, затриманому в Чехії разом із дружиною, наказали залишити країну.

Як передає Укрінформ, про це білоруському виданню Zerkalo.io повідомила представник поліції Моравсько-Сілезького краю Павла Йіроушкова. 

Базанов збирався відвідати футбольний матч між жіночими збірними Чехії та Білорусі. Його з дружиною затримали 30 листопада у зв'язку з порушенням карантинних заходів та доставили до поліцейської дільниці.

«Можу підтвердити, що двох іноземних громадян вчора було затримано. Перевірка за місцем проживання встановила, що вони порушили вимоги, встановлені Міністерством охорони здоров'я у зв'язку з умовами в'їзду до Чехії. Ці особи отримали наказ про виїзд до півночі 1 грудня 2021 року. Вони були відпущені на волю після суду і мають залишити Шенгенську зону», - повідомила Йіроушкова.

У посольстві Білорусі в Чехії коментувати виданню те, що трапилося, відмовилися.

Також немає коментарів з боку Білоруської федерації футболу. На її офіційному сайті напередодні з'явилося лише повідомлення про те, що матч між жіночими командами Білорусі та Чехії перенесено «через позитивні результати тесту на коронавірус у кількох гравців нашої збірної». Про нову дату гри інформації не було.

Білоруський фонд спортивної солідарності з посиланням на прессекретаря чеського МЗС повідомляє, що візи Базанових «іншої держави Шенгенської угоди були офіційно анульовані». 

Одна з лідерів білоруської опозиції Світлана Тихановська заявила, що Базанов - «людина, яка має пряме відношення до репресій у білоруському футболі», всі її порушення описані у звіті Фонду спортивної солідарності. 

Білоруська служба Радіо Свобода зазначає, що Володимир Базанов - колишній військовий. Він був внесений до санкційних списків країн Балтії, які підтримує і Чехія. 

Як повідомлялося, у Білорусі в серпні 2020 року розпочалися протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем було оголошено Олександра Лукашенка. Влада жорстоко придушує виступи, проти опозиції застосовуються репресії.

Більшість демократичних країн світу, зокрема Україна, не визнають легітимності режиму Лукашенка.

Фото: TUT.BY

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-