Бринзак розповів, коли визначиться склад біатлонної збірної на Олімпіаду-2022

Бринзак розповів, коли визначиться склад біатлонної збірної на Олімпіаду-2022

Укрінформ
У жіночій команді вісім претендентів на п’ять місць.

Президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак прокоментував Biathlon.com.ua результати українських біатлоністів на першому етапі Кубку світу в Естерсунді, передає Укрінформ.

Минулого тижня у Швеції відбулися чоловічі та жіночі індивідуальні перегони та спринти. Найкращий результат серед українських спортсменів показала Валентина Семеренко, яка посіла 17-те місце за підсумками індивідуальних перегонів.

Читайте також: Валя Семеренко увійшла до топ-20 індивідуальної гонки першого етапу Кубка світу з біатлону

«Головне, щоб не хворіли, бо є деякі питання зі здоров'ям у Ірини Петренко, Анастасії Меркушиної та Каті Бех, якій робила друге щеплення від COVID-19 у Норвегії і це на неї вплинуло, оскільки кілька днів вона почувала себе не надто добре. У чоловіків був коронавірус, але так як вони раніше почали вкочування, то зараз виглядають краще. Думаю, до Олімпіади всіх підведуть у найкращому стані.

Найосновніше для мене зараз це те, щоб у жіночій команді була здорова конкуренція, тому що ви знаєте, що на п'ять місць – вісім дівчат. Ви пам'ятаєте, який мікроклімат був у Пхенчхані, він і завадив нашій команді виборювати високі місця. Важливо, щоб зараз вони не придумали собі історію з відборами і не порушили мікроклімат і командний дух, який може вплинути на підготовку до Олімпіади. Ось цього я боюсь. До Пекіна поїдуть найсильніші, їх оберуть тренери разом із федерацією та міністерством, оскільки всі зацікавлені в тому, щоб на Олімпійських іграх виступили найкращі спортсмени.

Читайте також: Дудченко і Підручний - в топ-30 індивідуальної гонки I етапу Кубка світу з біатлону

Коли буде остаточно сформовано склад на Олімпійські ігри? Я думаю, що крайній термін – Рупольдинг, далі вже нема часу тягнути. У Рупольдингу вже все буде зрозуміло, і все визначаться, оскільки на той час усі матимуть змогу проявити себе на міжнародних стартах – як на Кубку IBU, так і на Кубку світу в очній боротьбі», - розповів Бринзак.

Другий етап Кубка світу пройде знову в Естерсунді 2-5 грудня. Етап у Рупольдингу відбудеться 12-16 січня.

Фото: Юлія Садикова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-