Психологія невдах: четвертий матч «Динамо» без голів в ЛЧ

Психологія невдах: четвертий матч «Динамо» без голів в ЛЧ

Укрінформ
Кияни посідають останнє місце групи E.

Київське «Динамо» поступилося «Барселоні» на НСК «Олімпійський» в 4-му турі групового етапу Ліги чемпіонів. Підопічні Мірчі Луческу не змогли реалізувати свої моменти біля воріт суперника, а після пропущеного голу знітилися морально. Після 4-х матчів в групі шанси «Динамо» на єврокубкову весну виглядають мізерними. Про конкурентну гру і ментальну слабкість киян - в матеріалі Укрінформ.

Читайте також: Луческу: На матч з «Барсою» не треба мотивувати, вірю в свою команду

Організований захист й атакувальні потуги

Перед матчем проти «Барселони» «Динамо» чітко розуміло розклад сил в групі. Щоб поборотися за Лігу Європи, варто було забирати очки у кризової «Барселони». Цей факт змусив Луческу відійти від вже звичного глухого захисту у виконанні киян.

У стартовому складі вийшли найсильніші з тих, хто є в наявності. Бущан зайняв місце у воротах, травмованого Миколенка замінив Караваєв. В центрі захисту розташовувалися Сирота й Забарний, праворуч грав Кендзьора. Фланги нападу закривали Де Пена й Циганков. Центральна лінія представлена Сидорчуком і Шапаренком. Дует Буяльський - Гармаш заміщали один одного попереду: коли один грає форварда, інший - опускається в центральну зону.

«Динамо» почало матч обережно і зробило ставку на контратаки. Кияни, зусиллями Де Пени й Циганкова, протягували м’яч, створюючи гостроту біля воріт суперника. Як наслідок, уругваєць з вбивчої позиції пробив  у голкіпера каталонців. Через пару хвилин після якісної комбінації іспанців «пробачив» Буяльський.

На позиції відтягнутої «дев’ятки» часто опинявся Гармаш. Дениса неодноразово списували з рахунків протягом всієї кар’єри, але він все одно залишався в столичному клубі. Саме після таких матчів розумієш, чому. В першому таймі він був чи не найкориснішим гравцем «Динамо». А його рейд між трьома гравцями «Барселони» з сумарним цінником понад 150 мільйонів увійде в нарізку моментів тижня в Лізі чемпіонів. Справи киян складалися непогано, аж поки Ансу Фаті не реалізував чи не єдиний гольовий момент.

Читайте також: Ліга чемпіонів УЄФА: букмекери дали прогноз на матчі «Динамо» і «Шахтаря»

Без лідера і без характера

Після пропущеного голу гра киян кардинально змінилася. Від гострих моментів не залишилося й сліду. Поряд з тим, почала просідати лінія захисту, почастішали обрізки в центрі поля. Всі спроби комбінувати перекреслювали бездумні удари вперед. «Динамо» злякалося «Барселону». Статистика матчу свідчить про те, що гра була на рівних: 11:15 (3:3 за ударами в площину). 41:59 за володінням м‘яча. Найбільш красномовний показник стосується кількості атак: в першому таймі у команд був майже паритет (21:28), а в другому каталонці атакували удвічі більше (15:31). «Динамо» не повірило в те, що цю напівживу «Барселону» можна «возити» і можна обіграти.

Після пропущеного голу Луческу намагався вплинути на гру замінами: вийшов Вітіньйо, Вербич, Тимчик і Шепелєв. Грати краще команда не стала. Судомні паси ближньому частішали і гальмували усі атаки. Підсумував ситуацію сам Мірча на післяматчевій прес-конференції: «Ми потрапили до складної групи, серед всіх команд ми - найслабші. Але ми стараємося і прогрес видно».

Команда так і не зробила прорив в ментальності за рік - немає лідера, немає підсилення з лави, немає характеру після пропущеного голу. Так, Шапаренко виділяється на полі, але йому не вистачає здорової агресії. Можливо, і Вербич раніше міг зробити різницю, зараз теж, але зі знаком «мінус». А страх після пропущеного голу видно неозброєним оком - не має що й додати.

Читайте також: Агуеро і Піке не зіграють проти «Динамо»

Вихід на новий рівень лише на рівні розмов

Кияни провалили груповий етап Ліги чемпіонів. Окрім того, вони доволі неоднозначно виступають в чемпіонаті України попри своє лідерство. Більшість гравців замість прогресу починають застоюватися. Щобільше, Мірчі Луческу банально не вистачає високоякісних гравців. Без них не збудуєш конкурентну на європейській арені команду.

Четвертий матч поспіль кияни не можуть забити в Лізі чемпіонів, втретє кидають грати після пропущеного м’яча. Без кадрів і психології ситуацію не змінити. І чи зробить це Луческу - питання відкрите.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-