Голова WADA розповів, які санкції загрожують Україні

Голова WADA розповів, які санкції загрожують Україні

Укрінформ
Національний антидопінговий центр України звинувачують у маніпуляції з допінг-пробами спортсменів.

Президент Всесвітньої антидопінгової агенції (WADA) поляк Вітольд Банька прокоментував звинувачення Національного антидопінгового центру України (НАДЦУ). За його словами, Україні запропонують виправити ситуацію, яку WADA розслідувало з 2019 року в рамках спецоперації «Геркулес», передає Укрінформ.

«Звіт лежить на моєму столі. Він показав серйозне порушення правил (з боку Національного антидопінгового центру України) з 2012 року. Можливо, якби агентство дотримувалося правил, низка спортсменів зі збірної України пропустила б Олімпійські ігри через відсутність необхідної кількості тестів.

Читайте також: Гоцул: Через розслідування WADA може постати питання участі українців в Іграх-2022

WADA чекає на рекомендації нашого Комітету щодо відповідності, остаточне рішення ухвалить виконавчий комітет. Україні запропонують коригувальні заходи. У разі, якщо вони не реалізовуватимуться, українське агентство чекають серйозні наслідки», - заявив Банька.

Як повідомляв Укрінформ, НАДЦУ звинувачують у тому, що організація завчасно попереджала спортсменів про допінг-тестування у позазмагальний період. Після появи звіту, поданого WADA, директор НАДЦУ Іван Курліщук подав у відставку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-