Гоцул: Через розслідування WADA може постати питання участі українців в Іграх-2022

Гоцул: Через розслідування WADA може постати питання участі українців в Іграх-2022

Укрінформ
Колишній заступник міністра молоді та спорту України, експрезидент легкоатлетичної федерації України Ігор Гоцул прокоментував розслідування Всесвітньої антидопінгової агенції (WADA) щодо антидопінгової служби України.

Гоцул, зокрема, заявив, що через розслідування може постати питання про участь українських спортсменів в Олімпіаді-2022 у Пекіні, повідомляє Tribuna.com

«Насамперед вирішуватиметься питання, чи відповідає Національний антидопінговий центр України кодексу WADA. Це стандартна процедура, що передбачена кодексом. Чи можуть покарання бути застосовані до українських спортсменів вже перед зимовою Олімпіадою 2022 року, яка стартує у лютому?

Це залежить від того, в який термін WADA розгляне підсумки розслідування щодо України та винесе рішення про покарання. Я не виключаю, що це станеться дуже швидко. У зв'язку із цим справді стане питання про участь українських спортсменів у зимовій Олімпіаді», - сказав ексзаступник міністра.

Читайте також: Чим Україні загрожує допінговий скандал?

Нагадаємо, що WADA звинуватило антидопінговий центр України в організації тестування спортсменів за попереднім повідомленням.

Фото: sport.gov.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-