Збірна України з плавання не виступатиме на Євро-2021 у Росії

Збірна України з плавання не виступатиме на Євро-2021 у Росії

Укрінформ
На початку листопада у Казані (Росія) має відбутися чемпіонат Європи з плавання на короткій воді. 

Українська команда на цих змаганнях не виступатиме, розповів на прохання «Суспільне Спорт» президент Федерації плавання України Андрій Власков, передає Укрінформ. 

"Ми планували брати участь у цих змаганнях, але обмеженою командою, до якої мали входити спортсмени, що могли боротися за медалі. Планувалось, що на чемпіонат Європи поїде призер Олімпійських ігор Михайло Романчук, а також півфіналіст Владислав Бухов. Але кілька тижнів тому Романчук з особистих причин відмовився він участі в чемпіонаті. Так само зробив і Бухов. Ми не втрачаємо ніяких очок, ніяких преференцій у цьому чемпіонаті немає... На початку грудня проходитиме чемпіонат світу в Абу-Дабі. Ці змагання відбуватимуться майже одночасно і готуватись до них непросто. Тим більше після Олімпійських ігор. Тут уже накладається проблема формування календаря міжнародних заходів. Через це тренерська рада, особисті тренери й самі спортсмени вирішили сконцентруватись на чомусь одному та не їхати до Росії», - сказав Власков.

Читайте також: Україна завершила Олімпіаду в Токіо із 19 медалями

Як повідомлялося, на Олімпіаді-2020 Романчук став дворазовим олімпійським призером: "срібло" на дистанції 1500 метрів та "бронза" на 800-метрівці (вільний стиль). Владислав Бухов на дистанції 50 метрів вільним стилем зупинився у півфіналі.

На фото: Михайло Романчук/noc-ukr.org.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-