Дітям з інвалідністю вручили стипендії в рамках PM Foundation

Дітям з інвалідністю вручили стипендії в рамках PM Foundation

Фото
Укрінформ
Іменні сертифікати отримали діти з різних міст України.

В рамках програми «Так, я можу!» міжнародного благодійного фонду Parimatch Foundation дітям з інвалідністю з різних куточків України вручили іменні стипендії, повідомляє Укрінформ. Привітати дітей прийшли переможці літніх Паралімпійських ігор у Токіо разом з президентом Національного комітету спорту людей з інвалідністю України Валерієм Сушкевичем.

«Подібний захід має вкрай важливий мотивуючий фактор. Серед спортсменів нашої збірної є люди з тяжкою долею. Сьогодні вони є ідентифікаторами того, що дітки з інвалідністю можуть досягнути успіху в майбутньому. В Україні існують проблеми соціального забезпечення, спортивного обладнання, недоступність транспорту, архітектурних споруд - проблем вистачає, але разом з державою, соціально відповідальним бізнесом ми повинні це змінювати», - сказав президент Національного комітету спорту людей з інвалідністю України Валерій Сушкевич.

Тридцять дітей отримали річну стипендію в розмірі 5-и тисяч гривень на місяць.

«Спортом варто займатися з дитинства. Більше того, дітей варто підтримувати в фінансовому плані з самого початку. Це вклад в майбутнє. Через декілька років діти виростуть і зможуть прославляти нашу країну на міжнародній арені. Діти повинні йти вперед, не здаватися і слухати своїх батьків, тренерів. Навіть коли все добре, в голові варто завжди тримати думку «Так, я можу!», - висловилася паралімпійська чемпіонка з настільного тенісу Токіо-2020 Марина Литовченко.

Читайте також: Діти з ментальними розладами потренувалися з Олександром Шовковським

«Ми втретє проводимо урочисту церемонію вручення іменних стипендій. 35 дітей вже отримали фінансову підтримку для розвитку спортивного потенціалу. В цьому році стипендіатами програми стали ще 30 дітей. За 3 роки програми Фонд інвестує близько 6 мільйонів гривень у талановитих дітей-спортсменів. Окрім цього, Parimatch Foundation візьме на себе всі податки, пов'язані з виплатою цих стипендій. Головне завдання наших проєктів — залучити більше дітей з інвалідністю до спорту і підтримати їх у подальшому професійному становленні. Ми впевнені, що наш приклад об'єднає представників інших соціально відповідальних бізнесів і створить умови для впровадження безбар'єрного простору в Україні», - поділився Вадим Місюра, директор міжнародного благодійного фонду Parimatch Foundation в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, паралімпійська збірна України завоювала на Іграх в Токіо 98 медалей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-