Діти з ментальними розладами потренувалися з Олександром Шовковським

Діти з ментальними розладами потренувалися з Олександром Шовковським

Фото
Укрінформ
З дітьми займалася група професійних тренерів.

У Києві в спорткомплексі «Арена» відбулося відкрите тренування дітей з ментальною інвалідністю з асистентом головного тренера збірної України і колишнім гравцем «Динамо» Олександром Шовковським в супроводі професійних тренерів, повідомляє Укрінформ. Захід відбувся в рамках програми «Так, я можу!» від благодійного фонду Parimatch Foundation.

За словами Олександра Шовковського, подібні заходи залишаються в пам’яті дітей на все життя. «Ми не маємо права споживати добро, якщо ми його не відтворюємо. Подібні заходи від PM Foundation є вкрай важливими для діток. Коли я був дитиною, то до нас приїжджали футболісти - ці спогади зі мною на все життя. Ми повинні робити добро, повинні ділитися нашим теплом з усіма, зокрема з цими чудовими дітками», - висловився легендарний український футболіст.

Читайте також: Компанія Parimatch отримала нагороду в рамках програми «Людина року 2020»

Один з тренерів розповів, в чому особливість роботи з дітьми. «Коли я лише починав тренувати діток з ментальною інвалідністю, то було складно, але в процесі зрозумів, якого особливого підходу вони потребують. Потрібно відчувати їх настрій, підбирати відповідний момент для окремого типу занять. Тренуючи діток, ти розумієш, що робиш надважливу роботу. Більше того, коли бачиш усмішки на їхніх обличчях, яскраві очі, то ходиш щасливий і натхненний протягом всього дня», - сказав тренер Ігор Костенко.

Опісля тренування Олександр Шовковський вручив дітям подарунки від PM Foundation.

«Головне завдання, яке ми ставимо перед собою - розвивати дітей через спорт. Ми хочемо надати кожній дитині можливість займатися спортом і фізичною активністю. Ми вирішили сфокусуватися на дітях з ментальною інвалідністю, для яких тренування більше схоже на гру. Дослідження показують, що їх стан покращується після тренувань. Важливо, що вони мають змогу фізично та емоційно розвиватися та соціалізуватись. В цьому полягає наша головна місія», - пояснила президент міжнародного благодійного фонду Parimatch Foundation Катерина Білоруська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-