Україна проведе ЧС з футболу серед школярів та зимову Гімназіаду-2023

Україна проведе ЧС з футболу серед школярів та зимову Гімназіаду-2023

Укрінформ
Україна здобула право вперше провести Чемпіонат світу з футболу серед школярів, а також зимову Всесвітню Гімназіаду-2023.

Про це у Телеграмі повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет, передає Укрінформ.

“Здавалось б неймовірно, але факт! Уперше! Чемпіонат світу серед школярів з футболу та зимова Всесвітня Гімназіада-2023 відбудуться в Україні! Таке рішення схвалено Міжнародною федерацією шкільного спорту сьогодні в Белграді (Республіка Сербія)”, - поінформував Шкарлет.

Він наголосив, що для нашої держави це велика честь, гордість та відповідальність.

“Уся країна зараз пишається нашими спортсменами – учасниками Всесвітніх учнівських спортивних ігор U15! В їхньому активі на сьогодні - 114 медалей, з яких 56 – золоті! Це надзвичайно високий результат! Українська спортивна молодь заслужено серед найкращих світу”, - написав міністр.

Глава МОН привітав наших учасників цих змагань  і подякував їхнім наставникам за професіоналізм та перемоги. Він висловив упевненість,  що перемог обов'язково буде ще більше.

Читайте також: Талановита молодь буде отримувати заохочення з Фонду Президента - ОП

Зі свого боку прессекретар Президента України Сергій Никифоров уточнив на брифінгу РНБО, що Всесвітня Гімназіада-2023 - це олімпіада серед старшокласників.

“Її проводить Міжнародна федерація учнівського спорту, це 55 видів активностей - і літні, і зимові. У нас, відповідно, лише зимові будуть. Це також 129 країн-учасниць, одним словом - тисячі дітей з усього світу та їхні батьки приїдуть до України, зможуть побачити нашу країну. А для України це буде можливість довести, що ми здатні провести масштабніший захід, а саме - зимову вже справжню дорослу Олімпіаду”, - зазначив прессекретар Президента.

Як повідомляв Укрінформ, 15 вересня Шкарлет заявив, що стипендії та премії призначатимуться щороку за результатами участі в зовнішньому незалежному оцінюванні та міжнародних олімпіадах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-