Президент присвоїв звання Героя України паралімпійцю Максиму Крипаку

Президент присвоїв звання Героя України паралімпійцю Максиму Крипаку

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський присвоїв звання «Герой України» плавцю Максиму Крипаку, який здобув сім медалей на цьогорічних Паралімпійських іграх і став найтитулованішим спортсменом цих змагань.

Про це глава держави сказав у п’ятницю під час зустрічі із представниками Національної паралімпійської збірної України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Особливо на іграх у Токіо засяяла зірка Максима Кріпака. Наш український плавець здобув 7 нагород. Це великий результат. Він покращив рекорд, який тримався 11 років, і був визнаний найкращим спортсменом XVІ Паралімпійських ігор», - сказав Зеленський.

Читайте також: На розвиток спорту в наступному році передбачено 11,3 млрд гривень

В указі глави держави зазначається, що звання Героя України спортсмен отримав за визначні спортивні досягнення на XVI літніх Паралімпійських іграх у Токіо, виявлені самовідданість та волю до перемоги, утвердження міжнародного авторитету України.

Президент зазначив, що паралімпійська збірна команда є гордістю країни, до її складу увійшли люди із суперздібностями, які бачать свою ціль і не бачать перешкод, що стоять на шляху до неї.

«Ваша душа – це ваша сила. Ви – рекордсмени, ви – супермени. У вас немає ніяких вад, у вас є суперздібність. Ви не бачите тільки перешкоди, і ви бачите цілі. Ви не чуєте злобу когось там, якихось критиків, а слухаєте голос свого серця. Ви не стоїте на ногах, ви не стоїте на місці, ви рухаєтеся тільки вперед! Ви показали, що коли українці починають щось 24 серпня – це буде великим успіхом», - сказав Зеленський.

Він наголосив на тому, що український народ заряджений перемогами збірної, пишається нею. Президент нагадав про те, що XVІ літні Паралімпійські ігри стартували у саме символічний для України день – 24 серпня – у День незалежності. «Власне, цим все сказано. Ваш виступ фактично став відбиттям незалежності України», - сказав Зеленський.

Як повідомлялося, український плавець Максим Крипак виборов на Паралімпіаді-2020 у Токіо п'ять золотих медалей та по одній срібній і бронзовій.

На попередній Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро Крипак також показав високий результат - п'ять золотих медалей і три срібних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-