В Києві проведуть хокейний турнір за участю збірних з топ-дивізіону

В Києві проведуть хокейний турнір за участю збірних з топ-дивізіону

Фото
Укрінформ
Федерація хокею України презентувала нового спонсора.

На честь тридцятиріччя федерації хокею України в Києві організують різдвяний турнір за участю збірних з топ-дивізіону, повідомляє Укрінформ. Про це заявив президент федерації хокею Георгій Зубко на презентації нового спонсора збірної України - компанії Vbet.

«В цьому році федерація святкує своє тридцятиріччя. На честь цього заплановано багато заходів. Ми плануємо організувати міжнародний різдвяний турнір, окрім Кубка України, який теж буде. Ми запросимо сильних суперників з топ-дивізіону. Скоро буде рік, як я очолив федерацію і ми готові звітувати. Цьогоріч стартує молодіжна ліга, чемпіонат аматорів, Кубок України», - заявив Георгій Зубко.

Він також розповів на якому етапі перебуває проект розбудови льодових арен в областях України.

Читайте також: Федерація хокею України презентувала план розвитку до 2033-го року

«Тепер стосовно розбудови інфраструктури. З моменту нашої останньої розмови пройшов час і ми вже говоримо про це, як про реальні дії. На початок жовтня ми очікуємо ескізний проект льодових арен, потім експертиза. Перші пілотні області будуть на початку наступного року», - додав Георгій Зубко.

Безпосередньо на заході відбулася прес-конференція головного тренера збірної України з хокею Вадима Шахрайчука.

Читайте також: УХЛ і ФХУ домовилися про спільне проведення чемпіонату

«Ми виступали на турнірі в Словенії з дійсно сильними командами і виглядали гідно. Ми отримали запрошення на Єврочеллендж, де будуть команди з топ-дивізіону. Ми подали документи на участь в ньому. Нашим хокеїстам необхідно грати з топ-збірними, щоб підвищувати власний клас. Буде зроблена пропозиція з натуралізації легіонерів. Окрім того, професійні стосунки з тренерами клубу є вкрай необхідним задля досягнення головної цілі і ми працюємо над цим - створення боєздатної збірної України», - сказав Вадим Шахрайчук.

Під час презентації також заявили про створення хокейної Зали слави, куди ввійдуть відомі українці, а також етнічні представники нашої країни, зокрема й Вейн Ґрецкі.

Як повідомляв Укрінформ, український хокейний клуб «Донбас» поступився французькому «Руану» (3:4) в третьому матчі групового етапу хокейної Ліги чемпіонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-