Помилки старі, втрати нові

Помилки старі, втрати нові

Укрінформ
Україна втрачає перемогу на останніх секундах матчу з Казахстаном.

Збірна України з футболу на виїзді зіграла внічию проти Казахстану (2:2) в рамкам відбору до чемпіонату світу в Катарі. Після невдалих результатів на початку відбіркового циклу перемога з казахами була життєво необхідна. Але не вдалося. Про брак реалізації, втрату концентрації і шанси на вихід на ЧС - в матеріалі Укрінформу.

Читайте також: Україна зіграла внічию з Казахстаном у відборі чемпіонату світу-2022 з футболу

Три захисники і три форварди

Про важливість сьогоднішнього матчу сказали достатньо. Про стиль Петракова - тим паче. Олександр Анатолійович обрав схему з трьома центральними захисниками (Миколенко – Матвієнко - Забарний). Роль латералів отримали Соболь і Караваєв. Центр полі «тримали» Олександр Зінченко і Сергій Сидорчук. Буяльський, Ярмоленко і Яремчук відповідали за атаку. Буяльський нарешті грав на звичній для себе позиції блукаючої «дев‘ятки».

Гра збірної приємно здивувала в плані темпу. З перших хвилин ми розпочали грати в «шевченківський» футбол без перетримки м‘яча (59:41 - володіння м‘ячем). Швидкий гол Яремчука вселив спокій за результат матчу - 1:0. Перехід з оборони в атаку реалізовувався за рахунок коротких і середніх передач, а флангові гравці нехтували можливістю подавати в штрафну. Футболісти віддавали перевагу комбінаційній грі на підступах і безпосередньо в штрафному майданчику.

Лівий латераль Едуард Соболь раз по раз проходив суперників по флангу, перспективно відкривався у вільні зони, Караваєв підключався рідше. З нападників очікувано виділявся Андрій Ярмоленко. Він обходив суперників за рахунок індивідуальних дій, і відрізав опонентів проникаючими передачами. Хіба що один Буяльський «заблукав» на полі.

Читайте також: Казахстан - Україна. Текстова трансляція

Привиди з минулого матчу

Злий жарт з нашою збірною зіграло марнотратство. Соболь, Ярмоленко і Яремчук зусібіч «обстріляли» каркас воріт суперника і могли закривати гру ще на 20-у хвилину матчу. Проникаючі паси Ярмоленка проходили, простріли Соболя знаходили адресатів, але реалізації не було. Українці завдали 11 ударів по воротах (4 в площину), однак пішли на перерву з перевагою лише в один м‘яч.

В другому таймі Матвієнко несподівано для всіх прибіг до штрафного суперника і завдав удару в голкіпера з вигідної позиції. Через декілька хвилин так само вчинив Соболь. А потім сталася катастрофа. Вертикальна подача казахів прямо в карний майданчик ідеально дійшла до Валліуліна. Той нагоди не змарнував - 1:1. 

На щастя, Петраков вгадав із заміною. Дебютант Данило Сікан був швидшим за всіх біля чужих воріт і забив на 93-й хвилині матчу. Здавалося, що результат здобуто. Аж раптом вертикальна передача казахів на Валліуліна - 2:2.

«Проблема в концентрації. Обидва пропущені голи - це відсутність правильної психології по ходу зустрічі. Будь-яка лінія захисту має лідера. Сьогодні такого не знайшлося», - висловився колишній захисник київського «Динамо» Владислав Ващук.

Читайте також: Я ж не можу вийти і забити замість них – Петраков

Далі – математика

Після нічиєї в Казахстані збірна України має в активі 4 залікових пункти після 4-х ігор. Шанси на вихід стають все більш примарними. Нам варто перемагати Боснію двічі і Фінляндію, щоб нівелювати сьогоднішню нічию. Є ще варіант обіграти Францію в Києві.

Петраков справив позитивне враження на тлі збірної Казахстану. Команда грає в не банальний футбол. Проблема в реалізації і концентрації окремих гравців. Цікаво буде подивитися на команду Петракова у протистоянні з Францією. Окрема інтрига – ким Петраков збирається замінить Миколенка і Зінченка, які дискваліфіковані на наступний матч.

«Цю гру варто було вигравати. Проблема в поганій реалізації моментів. Попри це, шанси на вихід далі є. Судячи по сьогоднішній грі, нам під силу обіграти Францію», - підбив підсумки В‘ячеслав Шевчук.

Фото: сайт УАФ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-