Микола Сіраковський - новий головний тренер збірної України з карате

Микола Сіраковський - новий головний тренер збірної України з карате

Укрінформ
Збірна України з карате отримала у вівторок нового головного тренера.

Ним став президент столичного спортклубу «Сен-Бін» Микола Сіраковський, якого на прессконференції у Києві представив президент Української федерації карате Іван Дутчак, передає Укрінформ.

«Українське карате пройшло серйозний етап розвитку, - сказав Дутчак. - Команду довгий час очолював Антон Нікулін. Ми дякуємо йому за хороші результати роботи. Перед нами стоять нові виклики. Ми не маємо ще світового «золота», медалей у командних заліках на світових аренах. Є багато чого, що можна досягти. Віримо в те, що Микола Сіраковський зможе продовжити наш шлях, утримати позитивні результати та покращить їх».

У свою чергу, новий наставник українських каратистів висловив впевненість, що у збірній з'явится багато молодих перспективних спортсменів.

«Я розумію, що на наступні кілька років припадає зміна поколінь. Нині в нас дуже круті спортсмени, але ми не знаємо, скільки років вони ще виступатимуть, бо  багато хто з них орієнтувався саме на Олімпійські ігри. Фактично останні три роки федерація працювала на перші номери, які мали відбиратися й виступати на Олімпіаді. Це була вірна стратегія, але на кілька років перспективи молоді у збірній були заморожені. Потрібно попрацювати над другим складом нашої команди. На даному етапі, вже з чемпіонату України, у нас повертається система відбору до національної збірної. Фактично кожен матиме шанс потрапити до команду», - зазначив Сіраковський.

Читайте також: Каратистка Терлюга здобула «срібло» Олімпіади-2020

Антон Нікулін залишиться у спортивному комітеті Української федерації карате й допомагатиме працювати зі збірною.

Фото: sen-bin.kiev.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-