Двоє евакуйованих з Афганістану спортсменів прибули на Паралімпіаду

Двоє евакуйованих з Афганістану спортсменів прибули на Паралімпіаду

Укрінформ
Двоє паралімпійських спортсменів з Афганістану прибули до Олімпійського містечка в Токіо і наступного тижня змагатимуться у своїх категоріях.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на Міжнародний паралімпійський комітет, передає Укрінформ.

Як зазначається, тхеквондистка Закія Худададі та легкоатлет Хоссейн Расулі вилетіли з Кабула до Парижа, звідки продовжили поїздку до Токіо.

Вони мали прибути до столиці Японії 17 серпня, але не змогли залишити Афганістан після того, як до влади прийшли таліби. Худададі записала відеозвернення із закликом допомогти їй залишити країну для участі в Паралімпіаді.

Президент Міжнародного паралімпійського комітету Ендрю Парсонс заявив, що 12 днів тому МКК отримав повідомлення, що паралімпійська команда Афганістану не зможе поїхати до Токіо. За його словами, завдяки «великій глобальній операції» паралімпійці були евакуйовані з Афганістану й успішно прибули до Токіо.

Читайте також: США перейшли до фінальної фази евакуації з Афганістану

Худададі стане першою спортсменкою Афганістану, яка виступатиме на Паралімпійських іграх після змагань в Афінах 2004 року. Вона виступатиме у жіночій ваговій категорії з тхеквондо 44-49 кілограмів. Расулі змагатиметься у дистанції на 400 метрів серед чоловіків.

Паралімпійські ігри-2020 розпочалися 24 серпня і триватимуть до 5 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-