Стронгмени протягнули «Мрію» і встановили рекорд України

Стронгмени протягнули «Мрію» і встановили рекорд України

Фото
Укрінформ
Богатирі зрушили найбільший літак у світі на 4 метри.

Восьмеро українських стронгменів протягнули 330-тонний літак «Мрія» на на 4.3 метра  і встановили національний рекорд України, повідомляє Укрінформ.

Для того, щоб пересунути літак стронгменам знадобилася 1 хвилина 13 секунд. Рекорд засвідчили представники Національного реєстру рекордів України. 

Стронгмени протягнули «Мрію» і встановили рекорд України / Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ

«Літак «Мрія» – це символ сучасної України. Таким символом є і наші стронгмени-богатирі. Ми будемо по справжньому віддавати всі свої сили на честь тридцятиріччя нашої держави», – розповів президент Федерації стронгмену України Сергій Конюшок.

Читайте також: Новиков і Лашин встановили черговий рекорд України

Володимир Рекша, учасник встановлення рекорду, розповів, що найбільше спортсмени остерігалися негативного впливу дощу.

«Переживали, що буде досить слизько, але ні, було нормально. На куражі воно не відчувається. Якщо чесно, коли ми у вихідне положення стали, я вже забув, що дощ, що позаду “Мрія” і просто закцентувався на тому, щоб віддати себе рекорду. Навантаження відчувалося вже після закінчення, коли судоми за всі м’язи ніг хапають, коли вже дихання немає. Якщо чесно, я сподівався, що ми трошки далі пройдемо, але ви чули, далеко за 300 тонн, і навіть маленький камінець, що має декілька міліметрів може вплинути на всю команду», – уточнив Рекша.

Організатором рекорду стала Федерація стронгмену України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-