Сьогодні урочисто відкриють XVІ літні Паралімпійські ігри в Токіо

Сьогодні урочисто відкриють XVІ літні Паралімпійські ігри в Токіо

Укрінформ
Україну представлятимуть 143 спортсмени у 15 видах спорту.

У вівторок, 24 серпня, відбудеться церемонія відкриття XVI літніх Паралімпійських ігор у Токіо-2020, передає Укрінформ.

Церемонія відкриття відбудеться на Олімпійському стадіоні у Токіо. Суспільний телеканал UA:ПЕРШИЙ транслюватиме відкриття у прямому ефірі. Початок – о 14:00.

Україну на цих Паралімпійських іграх представлятимуть 143 спортсмени, що змагатимуться у 15 видах спорту. Прапороносцями на церемонії відкриття стануть плавці Єлизавета Мерешко та Віктор Смирнов.

Читайте також: Паралімпіада в Токіо відбудеться без глядачів – ЗМІ

XVІ літні Паралімпійські ігри – сьомі за рахунком для національної паралімпійської збірної, розпочинаються 24 серпня 2021 року. Паралімпіада-2020 триватиме 12 днів, протягом яких представники 168 країн світу змагатимуться за 540 комплектів нагород у 22 видах спорту.

Для національної паралімпійської збірної України дуже символічно, що XVI літні Паралімпійські ігри розпочнуться в День 30-річчя Незалежності України та у 25-річчя з дня завоювання українцями першої золотої  паралімпійської медалі.

Читайте також: Ми покажемо гідний український результат на Паралімпіаді - Валерій Сушкевич

Національна паралімпійська збірна України братиме участь у Токіо-2020 у 15 із 22 видів спорту. Це – бадмінтон, веслування академічне, велосипедний спорт (трек, шосе), голбол, дзюдо, легка атлетика, теніс настільний, пауерліфтинг, параканое, паратриатлон, плавання, стрільба кульова, стрільба з лука, тхеквондо, фехтування на візках.

Україна дебютуватиме у трьох видах спорту: голбол (чоловіча команда), бадмінтон, тхеквондо, два з яких – бадмінтон та тхеквондо – вперше увійшли до програми Паралімпійських ігор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-