Ми покажемо гідний український результат на Паралімпіаді - Валерій Сушкевич

Ми покажемо гідний український результат на Паралімпіаді - Валерій Сушкевич

Укрінформ
Україну представлятимуть 143 спортсмени у 15 видах спорту.

Сьогодні, 12 серпня, урочисто провели національну паралімпійську збірну України до Токіо, передає Укрінформ.

В урочистостях взяли участь Президента України, українські спортсмени – члени паралімпійської збірної, тренери та спортивна громадськість. Подія відбулась в КВЦ «Парковий».

«Незважаючи на складні пандемічні часи, вирішені усі проблеми з підготовкою до Паралімпіади, з вакцинацією, з екіпіровкою. Хочу подякувати усім – уряду, міністерству, профільному комітету Верховної Ради. У мене є великі сподівання на цю збірну. Ми покажемо гідний український результат на Паралімпіаді», - заявив президент Національного комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич.  

Читайте також: Літня база для паралімпійців: Президент обіцяє вирішити питання

XVІ літні Паралімпійські ігри – сьомі за рахунком для національної паралімпійської збірної, розпочинаються 24 серпня 2021 року. Паралімпіада-2020 триватиме 12 днів, протягом яких представники 168 країн світу змагатимуться за 540 комплектів нагород у 22 видах спорту.

Для національної паралімпійської збірної України, яку представлятимуть 143 спортсмени,  дуже символічно, що XVI літні Паралімпійські ігри розпочнуться в День 30-річчя Незалежності України та у 25-річчя з дня завоювання українцями першої золотої  паралімпійської медалі.

Читайте також: Понад 50 українських паралімпійців вже вакцинувалися від COVID-19 - Сушкевич

Національна паралімпійська збірна України зразка 2021 року братиме участь у Токіо-2020 у 15 із 22 видів спорту. Це - бадмінтон, веслування академічне, велосипедний спорт (трек, шосе), голбол, дзюдо, легка атлетика, теніс настільний, пауерліфтинг, параканое, паратриатлон, плавання, стрільба кульова, стрільба з лука, тхеквондо, фехтування на візках.

Україна дебютуватиме у трьох видах спорту: голбол (чоловіча команда), бадмінтон, тхеквондо, два з яких – бадмінтон та тхеквондо – вперше увійшли до програми Паралімпійських ігор.

Національна паралімпійська збірна України найбільше представлена спортсменами з Дніпропетровської – 13,5%, Рівненської – 8,7% та Харківської областей – 8,1%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-