У Токіо розпочалася церемонія відкриття Олімпіади-2020

У Токіо розпочалася церемонія відкриття Олімпіади-2020

Фото
Укрінформ
У столиці Японії стартувала офіційна церемонія відкриття XXXII літніх Олімпійських ігор.

Урочиста подія відбувається на 68-тисячному Національному стадіоні Токіо, передає Укрінформ.

Токійська Олімпіада мала відбутися 2020-го, але через пандемію її перенесли на рік. При цьому назву «Олімпіада-2020» організатори вирішили залишити. Через зростання випадків зараження коронавірусом спортивні споруди під час Ігор у Токіо та трьох сусідніх префектурах Тіба, Канагава і Сайтама заповнені не будуть. Таке безпрецедентне рішення прийняли оргкомітет Олімпіади, МОК та міська влада японської столиці.

Утім, під час церемонії відкриття на трибунах Національного стадіону присутні представники міжнародного та національних олімпійських комітетів, а також офіційні особи, спонсори, журналісти.

Олімпійські ігри-2020 триватимуть до 8 серпня. Близько 11 тисяч спортсменів з понад 200-т країн виступлять в 33-х видах спорту і розіграють 339 комплектів нагород.

Україну на головному спортивному форумі чотириріччя представлятимуть 157 олімпійців у 25-ти видах спорту (30-ти дисциплінах). Прапор України під час Параду націй нестимуть найдосвідченіші учасники нашої команди - олімпійська чемпіонка з кульової стрільби Олена Костевич та чемпіон світу з фехтування Богдан Нікішин. 

Читайте також: Розклад літніх Олімпійських ігор в Токіо

Це буде сьома літня Олімпіада в історії незалежної України. До цього наші атлети виступали в Атланті-1996, Сіднеї-2000, Афінах-2004, Пекіні-2008, Лондоні-2012 та Ріо-де-Жанейро-2016. Загалом на літніх Іграх українці здобули 121 медаль (35 золотих, 30 срібних та 56 бронзових).

Фото: Getty Images, olympics.com, ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-