Футбол: ПФЛ визначилася з форматом чемпіонату Першої ліги

Футбол: ПФЛ визначилася з форматом чемпіонату Першої ліги

Укрінформ
ХХIХ конференція Професіональної футбольної ліги України затвердила формат чемпіонату країни серед команд Першої ліги сезону-2021/2022.

У турнірі візьмуть участь 16 клубів, які за двоколовою системою визначать володарів двох перепусток до елітного дивізіону, повідомляє пресслужба УАФ.

Третя та четверта команди Першої ліги зіграють стикові матчі із 14-м та 13-м клубами Прем'єр-ліги. Чотири найгірші колективи Першої ліги перейдуть до Другої ліги, 12-та команда проведе матчі плей-офф. Після жеребкування, яке відбудеться 1 липня, стане відомий календар чемпіонату.

Тим часом, більшість першолігових команд уже розпочала підготовку до нового сезону, який стартує 25 липня. Кардинальні зміни відбулися у житомирському «Поліссі». Замість Сергія Шищенка, з яким у клубу закінчився контракт, новим головним тренером став Юрій Калитвинцев, якому допомагатиме Геннадій Литовченко. Їм доведеться формувати практично нову команду, адже у міжсезоння «Полісся» вже залишили десять виконавців.

Читайте також: Піхальонок став футболістом «Дніпра-1»

Позбулися своїх посад керманичі «ВПК-Агро» (Сергій Соловйов) та херсонського «Кристала» (Вадим Євтушенко). Буде новий головний тренер і в дебютанта Першої ліги «Ужгорода», адже з Володимиром Васютиком, який очолював закарпатців, контракт не пролонгували. А ось Василь Кобін після нетривалої перерви повернувся до керма ще однієї закарпатської команди - «Mиная», яка вибула з Прем’єр-ліги.

На фото: наставник «Миная» Василь Кобін/fcminaj.com.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-