Більшість українських олімпійців вакцинувались від COVID-19 перед Іграми у Токіо

Більшість українських олімпійців вакцинувались від COVID-19 перед Іграми у Токіо

Укрінформ
Майже 70% українських спортсменів, які здобули ліцензії на участь в Олімпійських іграх у Токіо, уже отримали щеплення від COVID-19.

Про це міністр молоді і спорту України Вадим Гутцайт сказав під час Всеукраїнського форуму “Україна 30. Здорова Україна”, передає кореспондент Укрінформу.

“На сьогодні практично 70% вже отримали щеплення. Ми контролюємо це питання. Для нас дуже важливо, щоб спортсмени, по-перше, були здорові, по-друге, щоб ми поважали Японію, в яку будемо їхати і виступати”, - сказав урядовець.

Читайте також: У Токіо почали вакцинувати від COVID-19 співробітників та пресу Олімпіади

За його словами, держава забезпечила українських спортсменів усім необхідним для підготовки до цьогорічної Олімпіади.

“Фінансування було збільшено. Ви знаєте, що цього року був рекордний бюджет на підготовку наших збірних команд до Олімпійських ігор. Уже закуплено все обладнання, зараз вони (спортсмени — ред.) тренуються”, - зауважив Гутцайт.

Читайте також: У прибулого до Токіо олімпійця з Уганди підтвердили COVID-19

Він також висловив сподівання, що цього року Україна “побачить багато нових облич, чемпіонів, призерів, які гідно будуть представляти нашу державу”.

Як повідомляв Укрінформ, у зв'язку з пандемією COVID-19 Олімпійські ігри у Токіо були перенесені з 2020 на 2021 рік. Змагання триватимуть з 23 липня до 8 серпня. Під час Олімпіади на спортивні об’єкти планується допускати не більше 10 тисяч глядачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-