Українські ветерани вперше взяли участь у міжнародному турнірі з кіберспорту

Українські ветерани вперше взяли участь у міжнародному турнірі з кіберспорту

Фото
Укрінформ
Українська команда ветеранів-кіберспортсменів вперше взяла участь у міжнародному турнірі з кіберспорту, провівши серію матчів із представниками Норвегії в Counter Strike: Global Offensive.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства у справах ветеранів.

«Норвегія - сучасна країна з добре розвиненою кіберспортивною інфраструктурою, ми завжди хочемо брати найкращі практики навчання, які є у світі. Для наших хлопців-захисників України кіберспорт – це один з механізмів соціально-психологічної реабілітації, можливість урізноманітнити своє життя, спробувати щось нове. Це також можливість знову ж таки зустрітися разом, «перезавантажитись», знайти якісь нові способи відпочити», - сказав заступник міністра у справах ветеранів Ігор Безкаравайний.

Він зазначив, що Мінветеранів зацікавлено у проведенні таких заходів та залученні захисників України до кіберспорту, бо це дасть їм можливість проявляти себе у кіберспортивних баталіях, одночасно вдосконалюючи навички роботи з комп’ютером.

За його словами, особливість таких зустрічей не тільки в налагодженні двосторонніх зв’язків з Європою та обміну досвідом, а й можливість для ветеранів провести час зі своїми побратимами.

Читайте також: Збірна України з кіберфутболу вийшла на e-ЄВРО-2021

Захід відбувся за підтримки Української Професійної Кіберспортивної Асоціації (UPEA) з метою продемонструвати мультифункціональність та інклюзивність українського кіберспорту.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні запустили програму професійного розвитку в сфері кібербезпеки та реінтеграції для ветеранів АТО/ООС «Кіберзахисники».

Фото: mva.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-