УЄФА виключив іспанське Більбао з переліку міст Євро-2020

УЄФА виключив іспанське Більбао з переліку міст Євро-2020

Укрінформ
УЄФА позбавив місто Більбао права на проведення матчів чемпіонату Європи з футболу після того, як іспанська влада не змогла гарантувати допуск уболівальників на трибуни в умовах карантинних обмежень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє France24 із посиланням на адміністрацію міста. 

«Більбао не прийматиме Євро-2020 і відкидає можливі закиди у зв’язку з цим на свою адресу. Це одностороннє рішення УЄФА і позиція Федерації футболу Іспанії, якій ніколи не подобалося Більбао як місце проведення Євро-2020. Ми покладаємо на них відповідальність за те, що сталося», - зазначили в адміністрації Більбао.

Місцева влада висловила обурення з приводу прийнятого рішення: «Євро-2020 не буде проводитися у Більбао. Але ми не збираємося дозволяти їм грати в ігри з Більбао та баскськими установами».

Раніше повідомлялося, що шотландський Глазго і столиця Ірландії Дублін стоять перед ризиком виключення зі списку міст, які приймуть цього літа матчі чемпіонату Європи з футболу. Влада Шотландії і уряд Ірландії досі не змогли надати гарантії УЄФА щодо присутності уболівальників на шотландському стадіоні «Гемпден Парк» і дублінській арені «Авіва».

Читайте також: «Зоря» перемогла по пенальті «Олександрію» і зіграє з «Динамо» у фіналі Кубка України з футболу

Як повідомлялося, чемпіонат Європи мав пройти з 12 червня по 12 липня 2020 року, але через пандемію коронавірусу його перенесли на нинішній рік. Євро заплановане на період 11 червня - 11 липня 2021 року у 12-ти європейських містах - Амстердамі, Лондоні, Мюнхені, Баку, Римі, Бухаресті, Дубліні, Копенгагені, Більбао, Глазго, Будапешті та Санкт-Петербургу. 

Фото: tekdeeps.com.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-