Стартував чемпіонат України з важкої атлетики серед юніорів

Стартував чемпіонат України з важкої атлетики серед юніорів

Фото
Укрінформ
У Чернігові стартували чемпіонат України з важкої атлетики серед юніорів та всеукраїнський відкритий турнір з цього виду спорту на призи олімпійської чемпіонки Наталії Скакун.

Для участі в змаганнях до міста приїхали понад 200 спортсменів з 22 областей України, повідомив кореспонденту Укрінформу секретар Чернігівської обласної федерації важкої атлетики Олександр Мощенко.

"Це юніорські змагання для спортсменів віком до 20 років. Першим іде чемпіонат України, де учасники змагатимуться за право участі в чемпіонаті Європи, який проходитиме у Фінляндії. Загалом до Чернігова приїхали 70 дівчат і 136 хлопців із 22-х областей - найсильніші молоді важкоатлети. Серед них багато членів національної збірної, але тут вони мають підтвердити свої результати", - розповів представник організації.

Читайте також: Олексій Новіков, найсильніша людина світу, стронгмен

За словами Мощенка, змагання проходять у залі Олімпійського навчально-спортивного центру "Чернігів" (стадіону ім. Ю. Гагаріна) за різними ваговими категоріями. Атлети виконують дві вправи: ривок і поштовх штанги. У зв’язку з карантинними обмеженнями, спортсменів розбивають на групи по 12 чоловік і лише така кількість може змагатися одночасно. Судді, асистенти - всі в масках, глядачів майже немає.

Понад 200 молодих важкоатлетів з усієї України приїхали до Чернігова здобувати право виступати в Європі / Фото: пресслужба Чернігівської міської ради

На урочистому відкритті в якості почесних гостей були присутні олімпійська чемпіонка й рекордсменка світу з важкої атлетики Наталія Скакун, олімпійський чемпіон з вільної боротьби Ельбрус Тадеєв, відомі біатлоністи, які тепер працюють в органах влади Чернігова та області Андрій Дериземля та Ніна Лемеш. На знак пошани усім гостям вручили почесні медалі турніру.

Читайте також: ЧЄ з легкої атлетики: українські висотниці виграли «золото» і «срібло»

За підсумками чемпіонату юних атлетів нагородять грамотами й медалями, а переможці турніру отримають призи від Наталії Скакун.

Триватимуть змагання до суботи, 27 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-