УЄФА достроково виплатить 70 мільйонів євро 676 клубам за участь гравців у матчах збірних

УЄФА достроково виплатить 70 мільйонів євро 676 клубам за участь гравців у матчах збірних

Укрінформ
У світлі кризи і фінансових труднощів, з якими стикнулися багато клубів по всій Європі виконавчий комітет Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) прийняв рішення про негайні виплати клубам за участь їхніх гравців у матчах національних збірних.

Про це повідомляється на офіційному сайті організації.

Хоча спочатку ці виплати планувалося перерахувати по завершенні плей-офф європейських відбіркових турнірів:

50 мільйонів євро підуть клубам, що надавали гравців для 39 національних команд, які беруть участь у стикових матчах Європейської кваліфікації;

17,7 мільйонів євро отримають клуби, що відпускали гравців в 16 збірних, які беруть участь в стикових матчах Європейської кваліфікації (не включаючи відкладені платежі за самі стикові матчі);

2,7 мільйона євро отримають клуби, які відпустять гравців на стикові матчі (ці платежі будуть зроблені восени після закінчення стикових матчів).

Читайте також: Жіночий чемпіонат Європи-2021 з футболу перенесений на 2022 рік

За меморандуму про порозуміння між УЄФА та Асоціацією європейських клубів (АЕК) в зв'язку з Євро-2020 клубам буде виділено не менше 200 мільйонів євро. Згідно з механізмом виплат, затвердженого виконкомом УЄФА, клуби, які відпускали гравців на матчі Європейської кваліфікації і Ліги націй УЄФА, отримають 70 мільйонів євро. Решта 130 мільйонів євро отримають клуби, чиї футболісти поїдуть на фінальний турнір Євро-2020.

Читайте також: УЄФА хоче переконатися, що національні чемпіонати завершаться до 3 серпня

"Європейські клуби є невід'ємною частиною успіху наших національних командних змагань, - цитує офіційний сайт УЄФА главу організації Александера Чеферіна. - Саме тому частина доходів від змагань між наіцональними збірними розподіляється між клубами, які відпускають гравців на ці матчі. У ці важкі часи, коли багато клуби стикаються з фінансовими проблемами, особливо з їх грошовим потоком, ми зобов'язані зробити так, щоб клуби отримували ці виплати якомога швидше".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-