Українські веслувальники з найкращим результатом виступили на ЧС-2019 у Сегеді

Українські веслувальники з найкращим результатом виступили на ЧС-2019 у Сегеді

Укрінформ
Українські веслувальники на змаганнях у Сегеді (Угорщина) продемонстрували свій найкращий результат на ліцензійних чемпіонатах світу.

На чемпіонаті світу з веслування на байдарках і каное в Сегеді збірна України завоювала ліцензії в 3 видах програми: байдарки,”каное-двійка, 1000” (чоловіки) та “каное-двійка, 500” (жінки), а також отримала 8 квот для спортсменів (2+2+4). Про це повідомляє пресслужба НОК України.

Це кращий результат збірної України на ліцензійних чемпіонатах світу (2015-го, наприклад, було 3 види та 7 спортсменів).

Континентальний відбір на Ігри-2020 у Токіо відбудеться у травні 2020 року і проходитиме у всіх класах, крім четвірок.

Нагадаємо, за підсумками змагань у Сегеді у збірної України 1 медаль – "бронза" Анастасії Четверікової на дистанції 500 м.

У “каное-двійці, 500” ліцензію вибороли Людмила Лузан та Анастасія Четверікова, які фінішували 7-ми, а також в “байдарці-четвірці, 500” – Марія Кічасова-Скорик, Марія Повх, Анастасія Тодорова та Інна Грищун, які посіли 8-е місце у фіналі. У “каное-двійці, 1000” ліцензію завоювали Юрій Вандюк і Едуард Шеметило.

Читайте також: Українські веслувальники вибороли додаткові олімпійські ліцензії

Марія Кічасова-Скорик завоювала ліцензію в “одиночці, 200”, а Марія Повх разом із Людмилою Кукліновською – в “двійці, 500”, але вони були і в екіпажі-четвірці, тому ліцензія віддається саме “К4-500”.

Згідно системі олімпійського відбору, якщо спортсмен завоював ліцензію в різних класах човнів, то ліцензія віддається більшому класу, тобто в цьому випадку – “байдарці-четвірці”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-