Екс-футболіст збірної Нідерландів запросив усіх провести з ним останній вечір у житті

Екс-футболіст збірної Нідерландів запросив усіх провести з ним останній вечір у житті

Відео
Укрінформ
Смертельно хворий футболіст Фернандо Ріксен запросив всіх провести з ним останній вечір перед тим, як лікарі шотландського хоспісу припинять його життя.

Колишній гравець збірної Нідерландів і шотландського клубу “Рейнджерс” Фернандо Ріксен із 2013 року бореться з невиліковною хворобою. Лікарі виявили у футболіста бічний (латеральний) аміотрофічний склероз. Про це повідомляє iSport.ua

Протягом 6 років голландець продовжував безперервне лікування від страшної хвороби. Однак, 9-го червня 42-річний Ріксен записав відеозвернення, в якому запросив усіх прийти і провести з ним останній вечір, що запам'ятовується.

"Всім привіт! Скоро настане важливий для мене день. Вечір 28-го червня буде моїм останнім. Я втомився. Приходьте і зробіть його таким, що запам'ятовується. Сподіваюся, скоро побачимося, ваш Фернандо", - сказав Ріксен.

Лікарі шотландського хоспісу зроблять йому пасивну евтаназію. У Великій Британії дана практика вважається легальною.

Читайте також: Помер колишній президент УЄФА Леннарт Юханссон

Як повідомляє "Телеграф", зазвичай після виявлення цієї рідкісної хвороби людина живе від 3 до 5 років. Ріксен вже протримався довше. За цей час він став символом боротьби перед неминучим результатом. У Ситтарді, де Ріксен починав кар'єру, був встановлений пам'ятник на його честь.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-