Україна - Сербія: статистика на нашу користь

Україна - Сербія: статистика на нашу користь

Інфографіка
Укрінформ
Збірна України зіграє ключовий матч відбору на Євро-2020.

Зовсім скоро, 7 і 10 червня, збірної України з футболу проведе два важливі матчі відбору на Євро-2020. Від результатів зустрічей з Сербією і Люксембургом цілком може залежати доля путівки на чемпіонат Європи. Поки що підопічні Андрія Шевченка лідирують в групі, але відрив від переслідувачів не такий солідний, щоб відчувати себе в безпеці, адже попереду ще багато ігор з прямими конкурентами.

Незважаючи на невдалий старт діючих чемпіонів - португальців, їх все ще вважають не лише основними претендентами на вихід з групи, але і на перше місце в кваліфікації. Друге місце, на думку аналітиків, розіграють Україна і Сербія. І визначальним у цій боротьбі має стати результат протистояння цих команд.

Читайте також: Важливо в завтрашньому матчі зіграти впевнено на другому поверсі – Шевченко

Примітно, що за багатьма показниками збірні виглядають рівними суперниками. У рейтингу ФІФА Україна займає 27 місце, серби - 29-е. Шанси команд на перемогу, Parimatch оцінює в 35% для нашої збірної і 33% - для гостей, 32% віддається на нічию. У збірної України відмінна статистика матчів з сербами, яких ми обігрували три рази із загальною різницею м'ячів 5:0.

Деякі побоювання викликає нинішній склад команди суперника, який, за оцінками transfermarkt, більш, ніж в два рази дорожче команди Шевченка. Серби традиційно представляють клуби топ-чемпіонатів Європи і мають досвід участі в матчах найвищого рівня.

Втім, кілька козирів є і у Андрія Шевченка: новоспечений чемпіон Англії Олександр Зінченко і один з кращих гравців чемпіонату Бельгії - Руслан Малиновський. Під питанням участь в матчі Марлоса, який продовжує відновлюватися після травми. Рішення по ньому тренерський штаб прийме напередодні гри.

Читайте також: Збірна України з футболу у Львові готується до матчу відбору Євро-2020 проти Сербії

А ось Андрія Ярмоленко в складі команди, на жаль, точно не буде. Він тільки почав набирати форму і ще не готовий до виходу на поле. Як заявив Андрій Шевченко, Ярмоленко буде супроводжувати збірну в якості групи підтримки.

Також на нашому боці будуть рідні стіни. І не просто рідні, а фартові. Україна провела у Львові вже 14 матчів (12 перемог і 2 нічиї) з різницею м'ячів 35:8. Безпосередньо на «Арені Львів» було шість перемог і дві нічиї, різниця м'ячів 21: 3.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-