Артем Далакян готовий провести виїзний об'єднавчий бій

Артем Далакян готовий провести виїзний об'єднавчий бій

Укрінформ
Український боксер хоче об’єднати чемпіонські пояси, але конкуренти затягують переговори.

Чемпіон світу за версією WBA в найлегшій вазі (до 50,8 кг) Артем Далакян проведе вже третій захист титулу. Цього разу проти Саравута Таворнхама з Таїланду. Однак, українець досі ще не проводив об'єднавчих боїв. Чому так склалося розповів Sport Arena промоутер українця Юрій Рубан.

«У ваговій категорії Артема склалася цікава ситуація. Чемпіонський реєстр у flyweight повністю оновився в минулому році. Чемпіоном світу за версією WBC є 26-річний британець Чарлі Едвардс, який всі свої чемпіонські бої проводить в Англії. У минулому році Едвардс був спаринг-партнером Артема і у нас прямі контакти з його командою. Ми готові прийняти виклик від команди Чарлі і провести виїзний поєдинок у Великобританії. Зробили запит, але команда Едді Гірна, який є промоутером Едвардса, відповіла, що Чарлі потрібно провести обов'язковий захист. Після цього більше на зв'язок не виходили.

Чемпіоном світу за версією WBO є 23-річний японець Косеї Танака. Косеї теж домашній боєць - всі 13 боїв провів у Японії. Артем готовий прийняти виклик і провести бій в Країні висхідного сонця, проте ми не бачимо від команди Косеї інтересу до організації об'єднавчого поєдинку.

Чемпіоном світу за версією IBF є 36-річний південноафриканець Моруті Мталане. Три своїх чемпіонських бою Мталане провів в Кореї, Макао і Малайзії. До цього бився переважно в рідних стінах. Він теж у минулому році працював спаринг-партнером Артема. Ми готові провести бій і в ПАР, але, на жаль, і в цьому випадку подібних пропозицій поки немає.

Читайте також: Український боксер Далакян отримає 1 млн CPT за свій бій з Таворнхамом

Організувати об'єднавчий бій у Києві проблематично - це занадто витратна справа. Український телеринок до цього, на жаль, ще не готовий. Як і купівельна спроможність українців - ми не можемо продавати квитки за такою ж ціною, як в Японії, не кажучи вже про Великобританію. Тому поки що Артему доводиться проводити захисту свого чемпіонського титулу WBA. Допускаю, що промоутери інших чемпіонів у flyweight побоюються за результат бою і, відповідно, втрату чемпіонських поясів.

Втім, ми не втрачаємо надії домовитися за об'єднавчі бої. Повторюся: Артем готовий приїхати до Великобританії, Японії, ПАР або будь-яку іншу країну і провести виїзний об'єднавчий бій. Промоутери інших чемпіонів не відмовляються, але і не приймають пропозицію об'єднувати титули. Тому поки концентруємося на бої Артема 15 червня, а далі подивимося», ­- розповів Юрій Рубан.

Нагадаємо, 15 червня в Києві в КВЦ «Парковий» чемпіон світу за версією WBA в найлегшій вазі (до 50,8 кг) Артем Далакян проведе обов'язковий захист титулу проти Саравута Таворнхама з Таїланду. Це буде вже третій захист титулу для Далакян, і кожен з них він проводить в Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-