Український хокей вшановує кращих

Український хокей вшановує кращих

Фото
Укрінформ
Відбулась перша в історії церемонія нагородження «Зірки хокейного року».

Український хокей після багатьох років стагнації нарешті робить кроки вперед. Хай ці кроки і невеликі, але вони однозначно вперед. Локомотивом руху ось уже третій рік є Українська хокейна ліга – Парі-Матч. Вона не лише на високому організаційному рівні провела чемпіонат, але й зробила чимало для популяризації хокею в регіонах країни.

Сезон-2018/19, в якому за перемогу в чемпіонаті змагалось шість команд, подарував справжнє видовище та інтригу. І хай чемпіоном знову став «Донбас», цього сезону він відчув серйозну конкуренцію. В регулярному чемпіонаті «Кременчук» претендував на перше місце до останніх турів. А у фіналі плей-офф «Донбасу» гідно протистояв новачок УХЛ – херсонський «Дніпро».

Окрім спортивної інтриги, ліга може записати собі в актив ще чимало здобутків. Це і переповнені трибуни в Херсоні і Кременчуку, і збільшення у два рази рейтингу телетрансляцій (на ТБ та в інтернеті показали 100% матчів сезону), і шалений інтерес до нашого хокею у соцмережах. На сторінку УХЛ на Facebook підписалось вже 94 тисячі прихильників – це п’ятий показник серед хокейних ліг у світі!

Подібний хокейний бум став можливим і завдяки акціям та соціальним програмам УХЛ у партнерстві з  Конті, М’ясна весна, Авторадіо. Та найбільшої  популярності одразу набрали заходи з  титульним спонсором ТМ Parimatch, зокрема «Кращі гравці місяця». Подіями для вболівальників з Кременчука, Херсона, Дружківки, Білої Церкви і Броварів стала акція «Тренування з зіркою» та відкриті майстер-класи для дітей. На них відомі хокеїсти вчили азам гри усіх бажаючих і при цьому самі заряджались позитивом від щирих емоцій.

Результатом всієї цієї роботи стала перша в історії церемонія нагородження «Зірки хокейного року», яка відбулася напередодні в Freedom Hall. Захід відзначив не лише усіх кращих на льоду, але і поза ним – спонсорів, управлінців, журналістів, і навіть кращих вболівальників та популяризаторів хокею.

Читайте також: УХЛ вперше в історії провела церемонію “Зірки хокейного року”

На церемонію завітало чимало поважних гостей та зірок українського хокею і спорту. Вони говорили як про здобутки, так і про проблеми. «Я знаю, що Києву дуже не вистачає льодових  майданчиків. Місто над цим працює і згодом у столиці з’явитися нова хокейна арена. Також ми збільшимо допомогу для дитячої команди київського «Сокола», - розповів директор Департаменту молоді та спорту КГГА Вадим Гутцайт.

«Сьогоднішнє свято – це результат роботи усієї хокейної родини України. Я гордий, що і наша компанія долучилась до цієї родини. Коли я бачив з яким захопленням і блиском в очах дивились діти на наших хокейних майстрів під час акції «Тренування з зіркою», то розумів, що ми робимо велику справу. Адже чим більше дітей обере спорт, тим здоровішою і ефективнішою стане наша країна», - заявив представник ТМ Parimatch Вадим Місюра після вручення нагороди кращому легіонеру сезону Іллі Коренчуку.

Щодо героїв хокейного року, то в основних номінаціях перемогли: Кращий воротар – Олег Петров («Дніпро»); Кращий захисник – Всеволод Толстушко («Кременчук»); Кращий нападник – Віталій Лялька («Донбас»); Кращий бомбардир – Микола Кисельов («Кременчук»), Кращий новачок – Денис Бородай («Білий Барс»). Усього ж експерти назвали кращих у 18 номінаціях. При цьому вони не оминули своєю увагою і наших легіонерів, і арбітрів, гравців юнацької і жіночої ліг. Також відзначили роботу «Білого Барсу» з юними хокеїстами, і роботу «Донбасу» з вболівальниками і представниками ЗМІ.

Наостанок зазначимо, що наступного сезону в УХЛ повинні грати вже сім команд. До нинішньої шістки планує приєднатися хокейний клуб з Маріуполя.

Святослав Василик, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-