У Києві вшанували пам'ять легендарного футбольного тренера Валерія Лобановського

У Києві вшанували пам'ять легендарного футбольного тренера Валерія Лобановського

Укрінформ
У понеділок, 13 травня, виповнилося 17 років відтоді, як футбольний світ втратив одного з найкращих тренерів усіх часів – Валерія Васильовича Лобановського.

Цього дня, вже традиційно, родичі, друзі, учні та колеги великого тренера разом з журналістами і простими вболівальниками вшанували пам'ять Валерія Васильовича. Спочатку - на Байковому кладовищі, а згодом і біля стадіону "Динамо", який носить його ім’я і де встановлено пам'ятник метру, повідомляє прес-служба ФК "Динамо".

Покласти квіти до меморіалів Лобановському та сказати хороші слова в пам'ять про нього прийшли численні легенди "Динамо" - Володимир Мунтян, Леонід Буряк, Андрій Біба, Олексій Михайличенко, Володимир Безсонов, Олександр Заваров та інші.  

"Пройшло 17 років, як не стало Лобановського. Я пригадую кожну хвилину. Я був з ним, коли йому стало погано, - розповів президент ФК "Динамо" Ігор Суркіс. - Він не дозволив мені відвести його до лікарні. Можливо, якби дав дозвіл – все було б інакше того дня. Але він завжди приймав рішення сам, завжди робив так, як вважав за потрібне. Вірив, що саме його рішення найкраще. І мабуть, це правильно, адже ми бачимо, скільки він досяг з таким підходом. А те, що він, повернувшись до "Динамо" через стільки років, вивів його до півфіналу Ліги чемпіонів - лише зайвий раз доводить, наскільки великою була ця людина. Нині ми можемо лише мріяти про такі результати. Крім того, Лобановський був людиною, з якою можна було не лише про футбол говорити, а про все – про політику, мистецтво. Кажуть, що він був жорстким. Ні, він не був жорстким – він був принциповим. Він змушував своїх підопічних грати так, як він бачив футбол. Ми пам’ятаємо Валерія Васильовича і пам'ятатимемо завжди, поки живі".

Читайте також: Лобановський увійшов до трійки найбільш титулованих тренерів в історії футболу

Нагадаємо, що Валерій Лобановський біля керма "Динамо" виграв 8 чемпіонатів СРСР, 6 Кубків СРСР, 3 Суперкубки СРСР, 2 Кубки Володарів кубків, 1 Суперкубок УЄФА, 5 разів ставав чемпіоном України та здобув 3 Кубки України. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-