Футбольна Ліга учасників АТО стартувала у дивізіонах «Південь» та «Схід»

Футбольна Ліга учасників АТО стартувала у дивізіонах «Південь» та «Схід»

Фото
Укрінформ
13 та 14 квітня зіграні перші матчі в Одесі та Маріуполі.

В Одесі на стадіоні «Чорноморець» відбулось відкриття групового етапу чемпіонату України з футболу серед команд «Всеукраїнської Футбольної Ліги учасників АТО» регіонального дивізіону «Південь». Про це повідомляє Укрінформ.

У дивізіоні в цьому сезоні змагатимуться 12 команд. Серед них гратимуть, як діючі чемпіони сезону 2018 року, команда «АртСклад-Енергія» ЗСУ+НГУ з міст Вознесенськ та Южноукраїнська (Миколаївської області), так і дебютанти чемпіонату та господарі відкриття - команда Військово-Морських Сил ЗСУ у складі учасників бойових дій, вихідців з окупованого Криму «Фрегат».

«Мені приємно, що в Одесі нас так тепло зустрічають і так підтримують своїх захисників. Атмосфера, яку ви нам подарували, ще раз доводить: Одеса - 100% Україна, тож не дивно, що відкриття чемпіонату на стадіоні «Чорноморець» стало найкращим серед тих, що ми провели цього року», - зазначив президент Федерації футболу учасників АТО, Голова Правління Всеукраїнського об’єднання учасників АТО «Українці-разом!» Руслан Руденко.

Організатором та засновником цього чемпіонату вже п’ятий рік поспіль є Федерація футболу учасників АТО під егідою Всеукраїнського Об’єднання учасників АТО «Українці-разом!» та за підтримки Федерації Футболу України, Міністерства молоді та спорту України, Генерального штабу Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, Державної прикордонної служби України, Національної поліції України, Державної служби з надзвичайних ситуацій України, Державної Служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції, ФК «Чорноморець», ФК «Динамо».

Читайте також: Футбольна Ліга учасників АТО стартує у дивізіонах «ПІВДЕНЬ» та «СХІД»

Цього року долучилося до чемпіонату ще й новостворене Міністерство у справах ветеранів України. Варто зазначити, що Футбольна Ліга учасників АТО - єдиний в Україні чемпіонат з футболу серед учасників та ветеранів АТО/ООС, де участь приймають 100% учасників бойових дій - захисників України.

Всеукраїнська Футбольна Ліга учасників АТО сезону 2019 року складається із 88 команд, а це близько 3000 військових, які будуть змагатися між собою в два кола, весна та осінь, в шести дивізіонах: «Захід», «Схід», «Північ», «Південь», «Центр» та «Київ». Головний трофей сезону - Кубок героїв АТО.

За результатами змагань переможці регіональних дивізіонів матимуть можливість розіграти перехідний Кубок Героїв АТО на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського 14 жовтня до Дня Захисника України.

Нагадаємо, 24 березня в місті Вишневе стартували змагання в дивізіонах «Київ» та «Північ». 6 та 7 квітня у Гощі та Вінниці відбулися перші матчі в дивізіонах «Захід» та «Центр». 14 квітня в Маріуполі відкрили турнір в дивізіоні «Схід».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-