У Португалії сумніваються, що Мораес мав право виступати за збірну України

У Португалії сумніваються, що Мораес мав право виступати за збірну України

Укрінформ
У Португалії сумніваються, що Україна мала право включати у состав збірної на стартові матчі відбору Євро-2020 натуралізованого напередодні футболіста Жуніора Мораеса.

Мова йде про порушення Статті 7 статуту ФІФА “Отримання нового громадянства”. Про це повідомляє Sport Arena.

На думку португальського видання Mais Futebol, нападник Жуніор Мораес не мав права виступати за збірну України. Але умова того, що натуралізований футболіст не повинен мати офіційних матчів за іншу національну команду, в даному випадку виконується, як виконуються і інші вимоги статутe ФІФА.

Викликає питання лише виконання Правила ФІФА, згідно з яким “гравець повинен безперервно проживати мінімум п'ять років після досягнення 18-річчя на території відповідної ассоаціаціі”. В даному випадку все залежить від того, як ФІФА трактує положення “безперервне проживання”, з огляду на чотиримісячну отлучку Жуніора Мораеса в оренду до китайського клубу “Тяньцзінь Цюаньцзянь”.

Читайте також: Збірна України боролася до кінця і заслужила перемогу над Люксембургом - Шевченко

У свою чергу видання Betnews365.com після консультації з юристами вказує, що: в Україні безперервним роком проживання вважається перебування на території країни 183 дні на рік; при визначенні кількості років, безперервно прожитих в країні, для громадянства ФІФА включаються норми місцевого законодавства; коли Мораес виступав у Китаї в оренді, він сумарно провів того року більше 183-х днів на території України, а значить порушення не було.

У ФФУ дану ситуацію поки не коментують.

Фото: ffu.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-