Історична перемога Підручного

Історична перемога Підручного

Аналітика
Укрінформ
Дмитро врятував сезон для українського біатлону.

Перемога Дмитра Підручного в гонці переслідування на чемпіонаті світу в Естерсунді вже стала золотою сторінкою в історії нашого біатлону і українського спорту загалом. Вона може стати великим поштовхом для вітчизняних зимових видів спорту, які в цьому сезоні здійснили кілька важливих проривів.

Насамперед, пригадаймо срібну медаль на чемпіонаті світу нашої сноубордистки Аннамарі Данчи та «срібло» Олександра Абраменка у акробатичних стрибках на чемпіонаті світу з фрістайлу. Усі ці успіхи потрібно розвинути і тоді на наступних зимових Олімпійських іграх ми не сподіватимемось виключно на диво.

Читайте також: Дмитро Підручний виграв "золото" на чемпіонаті світу з біатлону у гонці переслідування

Перемога Підручного – перше чоловіче «золото» на ЧС

Щодо «золота» Підручного, то тут багато чого сталося вперше. Перша медаль Дмитра на чемпіонатах світу. Перша перемога українського чоловічого біатлону на ЧС. Загалом, це лише третя перемога українського біатлоніста в історії. До Підручного на етапах Кубка світу перемагали Андрій Дериземля (мас-старт в 2003 році) та Сергій Седнєв (індивідуальна гонка в 2010 році).

Пригадаймо і той факт, що раніше українські чоловіки виборювали на чемпіонатах світу лише бронзові медалі. Дериземля брав «бронзу» в спринті у 2007 році, наша естафетна четвірка фінішувала третьою в 2011 році, а Сергій Семенов в 2016-у виграв «бронзу» в спринті. 

Якщо ж говорити про наших чемпіонів світу, то до сьогодні це були виключно жінки. Олена Зубрилова має в своєму активі чотири «золота» ЧС, по одній золотій медалі виборювали Олена Підгрушна та Валентина Семеренко. І от тепер український біатлон отримав першого чемпіона світу у чоловічій половині. Успіх, який повинен надихнути багатьох хлопчаків піти у біатлонні секції.

Читайте також: Усе вирішилось на останній стрільбі – Підручний про «золото» на ЧС з біатлону

Гальма, дальні номери при стрільбі і холодна голова

Якщо проаналізувати сьогоднішню перемогу Підручного, то йому вистачило не лише сил, але й тактичної мудрості і навіть стратегічних хитрощів. Дмитро свідомо не став форсувати події. На першому відрізку він економив сили і найголовніше не впав у відчай, припустившись двох промахів.

В подальшому Підручний тримав усіх претендентів в полі зору, не відпускав нікого, зате стріляв вже без промахів. Дмитро вирішив пригальмовувати перед стрільбищем і навмисно отримував дальні килимки для стрільби. Справа в тому, що в Естерсунді чим далі ти стріляєш від перших номерів, тим менше у твою стрільбу втручається вітер. В результаті, Підручний на третьому і четвертому вогневих рубежах, коли стріляли стоячи, шокував своїх конкурентів, поціливши усі мішені за 19,5 секунд.

Щодо швидкості на трасі, то Підручний знав, що він у чудовій фізичній формі, тому видавав такий темп, який йому був необхідний для тактичної боротьби. Коли ж стрільба скінчилась, Дмитро увімкнув повний газ і навіть такий монстр на трасі, як Йоганнес Бьо, вже не мав жодного шансу його наздогнати.

Одним словом, блискуча перемога, здобута і ногами, і головою. Попереду у Підручного ще мінімум дві медальні гонки – індивідуалка (13 березня) і мас-старт (17 березня), тому побажаємо йому зберегти цю фантастичну форму і настрій.

Святослав Василик, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-