Українська збірна повернулася додому з XIV зимового Європейського юнацького олімпійського фестивалю

Українська збірна повернулася додому з XIV зимового Європейського юнацького олімпійського фестивалю

Фото
Укрінформ
Наші юні спортсмени здобули у Сараєво дві медалі.

У столичному аеропорту «Бориспіль» вчора зустріли 22-х юних спортсменів, що повернулися з Сараєво, де завершився XIV зимовий Європейський юнацький олімпійський фестиваль. Наші атлети виступили в п’ятьох видах спорту і здобули 2 медалі. Про це повідомляє НОК України.

Юні олімпійці повернулися з зимового ЄЮОФ-2019 на батьківщину / Фото: Павло Багмут, Укрінформ

Привітати медалістів та всю українську команду приїхали віце-президент Національного олімпійського комітету України, президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак, заступник Міністра молоді та спорту України Микола Даневич, директор департаменту олімпійських видів спорту Роман Вірастюк, друзі та близькі спортсменів, представники мас-медіа.

Степан Кінаш
Степан Кінаш

Свято юнацького спорту тривало з 9 до 16 лютого. Понад 900 юних спортсменів віком від 13 до 17 років з 46 країн Старого Світу змагалися у 8 видах спорту. Лік медалям українців відкрив 17-річний вихованець Харківської біатлонної школи Степан Кінаш, який завоював бронзу в індивідуальній гонці на 12,5 км.

Читайте також: У Сараєво офіційно закрили ХІV зимовий Європейський юнацький олімпійський фестиваль

Анастасія Архипова
Анастасія Архипова

Наступну медаль до свого активу записала юна грація Анастасія Архипова. 15-річна фігуристка, поступившись лише суперницям із Росії та Італії, здобула для України другу «бронзу». 

Крім того, ще двоє спортсменів у величезній конкуренції зуміли потрапити до топ-10 – фігурист Андрій Кокура та біатлоністка Юлія Городна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-