Українець Сергій Левчук увійшов до виконкому Європейської федерації карате

Українець Сергій Левчук увійшов до виконкому Європейської федерації карате

Укрінформ
Президента Української федерації карате (УФК) Сергія Левчука одноголосно обрали до складу виконавчого комітету Європейської федерації карате (EKF). 

Неординарна для українського спорту подія сталася на сесії виконкому під час 46-го чемпіонату Європи серед кадетів, юніорів та молоді в Ольборгу (Данія), повідомляє Укрінформ. 

"Це великий успіх та визнання прогресу українського карате на міжнародній арені, - відзначив Левчук під час сьогоднішньої прес-конференції у Києві. – Такий прорив став можливим як завдяки системним зусиллям всієї команди УФК та української родини карате, так і серйозній підтримці з боку президента НОК України Сергія Бубки. Наш легендарний атлет та спортивний діяч особисто відвідав декілька важливих змагань та поспілкувався з президентом Всесвітньої федерації карате (WKF) Антоніо Еспіносом, який також очолює EKF. Авторитет Сергія Бубки додав ваги спортивним результатам наших провідних каратистів, кращі з яких сьогодні змагаються за потрапляння на Олімпіаду-2020 в Токіо". 

Сергій Левчук також підкреслив, що відтепер змагання з карате, яке має статус олімпійського вида спорту, будуть показані на українському телебаченні. УФК за підтримки партнерів придбала права на трансляцію головних міжнародних турнірів 2019 року - етапів Прем’єр-ліги та чемпіонату Європи, який пройде 27-30 березня у Гвадалахарі (Іспанія). У прямому ефірі трансляції злійснюватиме телеканал XSport.

Капітан національної збірної України з карате, призер світових та континентальних чемпіонатів Станіслав Горуна під час прес-конференції розповів про підготовку до етапу Прем'єр-ліги в Дубаї, який пройде 15-17 лютого. Саме медальні та фінальні бої цього турніру на каналі XSport зможуть побачити прихильники карате. 

Читайте також: Бубка привітав українських каратистів з успішним виступом на чемпіонаті світу-2018

Додамо, що Українська федерація карате (УФК) заснована 2009 року. УФК є офіційним представником в Україні Всесвітньої федерації карате (WKF). Станом на лютий 2019 року федерація обʼєднує понад 120 клубів та близько 30 тисяч спортсменів і тренерів у 23-х областях України та місті Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-