Катерина Бех перевірить свій рівень на етапі Кубка світу з біатлону

Катерина Бех перевірить свій рівень на етапі Кубка світу з біатлону

Укрінформ
Найкраща біатлоністка чемпіонату світу серед юніорів в Осрблі Катерина Бех розповіла, як сприйняла новину про участь у етапі Кубка світу в норвезькому Голменколлені.

Перша в історії українського біатлону дворазова чемпіонка світу Катерина Бех, зокрема, зазначила, що була шокована цією звісткою, але вважає себе готовою і рада, що зможе оцінити свій рівень у змаганнях серед дорослих.

"Шлях до чемпіонату світу був не з легких. У мене закінчилася віза і довелося повертатися в Україну, робити нову, а потім летіти назад на чемпіонат світу. Мені дуже приємно, що я впоралася зі стрільбою, зі своїми нервами. Нарешті закрила всі мішені на нуль. В цілому ця перемога дуже приємна для мене.

Читайте також: Біатлон: українка Катерина Бех виграла друге "золото" юніорської першості світу

Про ліцензію на етап Кубка світу мені повідомили відразу після фінішу. Насправді я навіть не знала. Ця новина мене шокувала. Але, в принципі, я готова. Хочеться подивитися на свій рівень у порівнянні з жінками. Звичайно, страшно трохи. Але я прагну до спорту вищих досягнень, тому необхідно пробувати щось нове", - цитує Бех XSPORT.

Як повідомляв Укрінформ, днями українська біатлоністка Катерина Бех виграла "золото" у гонці переслідування на 10 км юніорської першості світу у Брезно-Осрблі (Словаччина). 20-річна спортсменка подолала дистанцію з двома штрафними колами за 31 хвилину 23,8 секунди. Також Катерина Бех здобула золоту медаль у спринтерській гонці на 7,5 км.

Читайте також: Українська чемпіонка світу з біатлону похвалила сервіс-бригаду за лижі

Бех отримала можливість виступити на етапі Кубка світу в Голменколлені завдяки найбільшій кількості очок, набраних на юніорському чемпіонаті світу. За новими правилами IBU, українка отримала за це право на участь на заключному етапі Кубка світу в Голменколлені, який пройде 21 - 24 березня. Біатлоністка отримала особисту квоту, яка не поширюватиметься на збірну України.

Фото: IBU TV

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-