В рамках проекту «Видатні українці» презентували книгу про Лобановського

В рамках проекту «Видатні українці» презентували книгу про Лобановського

Фото
Укрінформ
Валентин Щербачов особисто знав великого тренера.

Сьогодні в рамках проекту «Видатні українці» відбулась презентація книги «Лобановський. Наука перемагати» відомого українського мандрівника, письменника, заслуженого журналіста України та засновника Національного Реєстру Рекордів України – Валентина Щербачова. Про це повідомляє Укрінформ.

В рамках проекту «Видатні українці» презентували книгу про Лобановського / Фото: Павел Багмут. Укрінформ

За словами Валентина Щербачова, перший варіант книги вийшов ще за життя Лобановського. «Лобановський був людиною стриманою, але якщо його торкалися якісь непрофесійні люди, його це страшенно дратувало. Перший варіант книги я написав ще за життя Валерія Васильовича. Він знав ці тексти, книга вийшла. І якщо не було зауважень у метра – то це найвища оцінка», - розповів автор.

На думку Щербачова, головна складова тренерського успіху Лобановського – це його науковий і системний підхід до справи: «Він увесь час зосереджувався на роботі, був просто зациклений на футболі. Це було його життя, і в родині це розуміли. Світлана Валеріївна, його донька, часто говорила, що батько ставив на перше місце роботу, хоча дуже любив і її, і маму».

Читайте також: У Києві презентували серію книжок для дітей "Видатні українці"

Валентин Щербачов розповів, що хотів би також підготувати книгу про гандбольного тренера Ігоря Турчина. Під його керівництвом жіночий гандбольний клуб «Спартак» (Київ) 20 разів ставав чемпіоном СРСР і виграв 13 Кубків європейських чемпіонів.

На презентацію книги прийшли відомі в минулому футболісти, які знали особисто  Лобановського і працювали з легендарним тренером. Серед них, Іван Яремчук, Юрій Дмитрулін, Владислав Ващук, Олександр Шовковський, Василь Кардаш, Вадим Євтушенко.

Метою проекту «Видатні українці» є підтримка та популяризація національної історії, культури, мистецтва, науки, спорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-