Норвежець Йоганнес Бьо виграв спринт на етапі Кубка світу з біатлону в Рупольдінгу

Норвежець Йоганнес Бьо виграв спринт на етапі Кубка світу з біатлону в Рупольдінгу

Укрінформ
Олімпійський чемпіон Йоганнес Бьо з Норвегії у четвер, 17 січня, здобув восьме у сезоні "золото" на етапах Кубка світу з біатлону.

На п'ятому етапі Кубка світу у німецькому Рупольдінгу Йоганнес Бьо учетверте виграв спринтерську гонку, повідомляє Укрінформ.

Лідер загального заліку Кубка світу подолав 10-кілометрову дистанцію із одним штрафним колом за 22 хвилини 56,3 секунди, випередивши на 7,9 секунди свого старшого брата Тарьєй Бьо, який на двох вогневих рубежах стріляв без промахів. Третій час показав німець Бенедикт Долль (відставання 10,5 секунди), випередивши у суперечці за "бронзу" француза Мартена Фуркада на 5,4 секунди.

Кращим серед українців став Дмитро Підручний, який з одним промахом фінішував 20-м. Артем Прима (2) посів 45-те місце, Артем Тищенко (0) - 53-тє, Сергій Семенов (2) - 74-те.

Загалом на старт вийшли 111 біатлоністів.

Читайте також: Влада Рупольдінгу дозволила проведення гонок етапу Кубка світу з біатлону

Сьогодні о 15.30 на 7,5-кілометровій спринтерській дистанції також змагатимуться 104 біатлоністки. Україну представлятимуть Валя Семеренко (8-й стартовий номер), Віта Семеренко (32), Олена Підгрушна (53), Юлія Джима (60) та Анастасія Меркушина (87).

У програмі п'ятого етапу Кубка світу в німецькій Баварії також командні естафети (18-19 січня) і гонки з масовим стартом (20 січня).

На фото: Йоганнес (ліворуч) і Тарьєй Бьо (© Getty Images).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-