Джокович очолив рейтинг кращих спортсменів року за версією європейських ЗМІ

Джокович очолив рейтинг кращих спортсменів року за версією європейських ЗМІ

Укрінформ
Перша "ракетка" світу сербський тенісист Новак Джокович втретє став переможцем рейтингу кращих спортсменів року, який складає польське новинне агентство PAP.

Цьогоріч у голосуванні взяли участь представники 23 європейських новинних служб, у тому числі AFP (Франція), APA (Австрія), Anadolu (Туреччина), DPA (Німеччина), EFE (Іспанія), Украінформ (Україна). Про це повідомляє БТУ із посиланням на pap.pl.

Журналістам пропонували скласти свою десятку кращих спортсменів. Спочатку Новак Джокович потрапив до списку до 21 із 23 респондентів, тричі очолив рейтинг і по чотири рази опинявся другим і третім.

За результатами голосування лідер ATP-туру Новак Джокович набрав 145 балів. Далі в підсумковому рейтингу розташувалися хорватський футболіст Лука Модрич (132 бали) та британський гонщик Льюїс Гемілтон (114 балів).

Нагадаємо, що в сезоні-2018 Новак Джокович виграв Вімблдон, Відкритий чемпіонат США, турніри ATP в Цинциннаті і Шанхаї, а рік завершив на першому місці в світовій класифікації. Зараз серб готується до старту на виставкових змаганнях в Абу-Дабі.

Читайте також: Джокович, Надаль і сестри Вільямс виступлять на виставковому тенісному турнірі в ОАЕ

Раніше Джокович ставав переможцем голосування PAP 2011 і 2015 років. Тепер за кількістю перемог сербський тенісист зрівнявся з радянським легкоатлетом Валерієм Брумелем і німецьким гонщиком Міхаелем Шумахером. Абсолютний рекорд у голосуванні належить швейцарськму тенісисту Роджеру Федереру – 5 перемог (2004-07, 2009 років).

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-