В Катарі завершується будівництво двох стадіонів до чемпіонату світу-2022 з футболу

В Катарі завершується будівництво двох стадіонів до чемпіонату світу-2022 з футболу

Укрінформ
Будівництво стадіонів "Аль-Бет" і "Аль-Вакра" до чемпіонату світу з футболу 2022 року в Катарі завершиться найближчим часом.

Про це повідомляє прес-служба оргкомітету ЧС-2022.

До світової першості побудують або реконструюють вісім стадіонів. В експлуатацію введено поки одну арену - "Халіфа" в Досі.

Стадіон "Аль-Вакра", за задумом дизайнерів, буде виконаний в стилі традиційного арабського човна і присвячений мореплавцям Перської затоки, місткість арени складе 40 тисяч глядачів. Арена "Аль-Бет" буде розрахована на 60 тисяч глядачів і виконана у формі традиційного арабського шатра.

"Ми намагаємося здивувати уболівальників, які приїдуть до Катару на перший чемпіонат світу з футболу в арабській країні. Всі наші стадіони спроектовані таким чином, щоб перебування на них було максимально комфортним", - йдеться у повідомленні прес-служби.

Читайте також: ФІФА може покарати РФС за участь російських клубів в зимовому Кубку Криму

Чемпіонат світу в Катарі пройде з 21 листопада по 18 грудня 2022 року. Раніше повідомлялося, що всі стадіони, що готуються до світової першості, будуть здані до 2021 року.

На фото: дизайн для стадіону в місті Лусаїл, на якому відбудуться урочисте відкриття і фінал чемпіонату світу з футболу в Катарі 2022 року. Місткість арени складатиме 86 тисяч чоловік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-