Теніс: на Australian Open введуть тай-брейк до 10 очок у вирішальному сеті

Теніс: на Australian Open введуть тай-брейк до 10 очок у вирішальному сеті

Укрінформ
Організатори першого в сезоні тенісного турніру серії Grand Slam Відкритого чемпіонату Австралії (Australian Open) затвердили новий регламент матчів на 2019 рік.

Вже з наступного сезону у вирішальному сеті тенісисти гратимуть "чемпіонський тай-брейк", повідомляє офіційний сайт Australian Open.

Керівництво Відкритого чемпіонату Австралії прийняло рішення ввести "чемпіонський тай-брейк" з 2019 року. Таким чином, якщо суперники будуть доходити до рахунку 6:6 у вирішальному сеті, то розв'язка партії настане на тай-брейку до 10 очок.

Раніше за рахунку 6:6 у п'ятому сеті у чоловіків і третьому сеті у жінок проводився традиційний тай-брейк до семи очок. Якщо при досягненні тенісистами семи очок різниця в рахунку була менше двох, то тай-брейк тривав до різниці в два очки. Зараз гра буде зупинена, коли один з гравців набере 10 очок.

Читайте також: Теніс: Костюк, Калініна і Завацька зіграють у кваліфікації Australian Open

Це правило діятиме для змагань в одиночному розряді (основа і кваліфікація), в парному розряді, для юніорів і тенісистів-візочників. Єдиним турніром серії Grand Slam, на якому поки не ввели тай-брейк у вирішальному сеті, залишається Відкритий чемпіонат Франції Roland Garros.

Australian Open-2019 пройде в Мельбурні з 14 по 27 січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-