Українські легкоатлети вибороли 5-те місце в естафеті на ЧЄ-2018 з кросу

Українські легкоатлети вибороли 5-те місце в естафеті на ЧЄ-2018 з кросу

Відео
Укрінформ
Українські легкоатлети вибороли п’яте місце у змішаній естафеті на чемпіонаті Європи-2018 з кросу.

Українська команда у складі Олега Каяфи, Орисі Дем’янюк, Володимира Кица й Ірини Бубняк фінішувала п’ятою на ЧЄ-2018 з кросу, що проходив 9 грудня в Beekse Bergen - мальовничій місцевості поблизу Тілбурга (Нідерланди). Про це повідомляє прес-служба ФЛАУ.

5800 м українскі легкоатлети подолали за 16.30 хвилин і лише на 9 сек поступилися бронзовим призерам змагань – збірній Білорусі. Перемогли із результатом 16.10 хв іспанці, другими були французи - 16.12 хв.

Зазначимо, що збірна України з легкої атлетики прибула до Тілбурга у повному складі. "Ми і надалі продовжуємо возити на чемпіонати великі команди, і цьому заздрять багато присутніх тут збірних. Ми розуміємо, що далеко не всі зможуть посісти високі місця, але така практика має додати стимулу атлетам тренуватися і виступати максимально успішно у майбутньому", - сказав голова Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул.

Читайте також: Українка Шафар була третьою на марафоні в Макао

Перший чемпіонат Європи з кросу відбувся у 1994 році в Алніку (Велика Британія). Тоді до програми входили лише забіги чоловіків і жінок. У 1997 року до програми додали юніорські забіги, у 2006-му – молодіжні, а минулого року програма поповнилася видовищною змішаною естафетою. Цьогорічний чемпіонат Європи з кросу прийняв понад 600 атлетів із 38 країн континенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-