Третій клубний турнір УЄФА отримав робочу назву UEL2

Третій клубний турнір УЄФА отримав робочу назву UEL2

Укрінформ
Виконавчий комітет Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) затвердив створення третього єврокубкового турніру.

Створення третього клубного турніру в циклі 2021 - 2024 років виконком УЄФА затвердив 2 грудня на своєму засіданні в Дубліні. Про це повідомляє прес-служба Федерації футболу України.

Новий турнір (робоча назва - UEL2) проводитиметься за тією самою схемою, що і Ліга чемпіонів УЄФА та Ліга Європи УЄФА. На груповому етапі виступатимуть 32 команди. Формат включає груповий етап (8 груп по 4 команди), 1/8 фіналу, чвертьфінал, півфінал і фінал. Перед 1/8 фіналу відбуватиметься додатковий раунд плей-офф. У ньому зустрічатимуться другі місця в групах UEL2 і треті місця в групах Ліги Європи.

Новий турнір передбачає 141 матч за 15 ігрових днів, як і в Лізі Європи з 2021 року. Переможець нового турніру отримає путівку до наступного турніру Ліги Європи.

Матчі відбуватимуться у четвер. Таким чином, поєдинки Ліги чемпіонів, як і раніше, проводитимуться у вівторок і середу, а Ліги Європи і нового турніру - у четвер. Фінали всіх клубних турнірів проводитимуться на одному тижні - в середу (новий турнір), четвер (Ліга Європи) і суботу (Ліга чемпіонів).

Новий турнір гарантує, що на груповому етапі єврокубків будуть представлені щонайменше 34 асоціації (зараз мінімум 26). Він буде відкритим для всіх національних асоціацій. Усі вони збережуть ті самі сумарні квоти, що й зараз.

Читайте також: Збірна України розпочне відбір на футбольне Євро-2020 поєдинком з Португалією

У циклі 2021 - 2024 років формат Ліги Європи буде приведений у відповідність до формату нового турніру. Перед 1/8 фіналу буде введений додатковий раунд плей-офф. У ньому зустрічатимуться другі місця в групах Ліги Європи і треті місця в групах Ліги чемпіонів. Формат Ліги чемпіонів і схема відбору залишаться без змін.

Фото: uefa.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-