Андрій Прокунін: Естафети бігтимуть ті, на кого розраховуємо на Олімпіаді

Андрій Прокунін: Естафети бігтимуть ті, на кого розраховуємо на Олімпіаді

Укрінформ
Головний тренер жіночої збірної України з біатлону розповів про кадрові плани на сезон.

Тренер збірної України Андрій Прокунін повідомив, що надасть шанс всім біатлоністка на етапах Кубка світу. Однак в естафетних гонках пріоритет віддаватиме спортсменкам, на яких розраховують на Олімпійських іграх-2022. Про це він розповів в інтерв'ю Biathlon.com.ua.

«Цей сезон досить складний, пов'язаний зі значними переїздами і заокеанськими етапами. На останніх зборах ми обговорили загальну концепцію на цей сезон, почули дівчат і довели їм свою позицію. Можу сказати, що шанс проявити себе в цьому сезоні матимуть всі. І якщо будуть етапи з естафетами, то перевагу віддаватиму дівчатам, які орієнтуються на перспективу участі в Олімпійських іграх в Пекіні.

Зараз, зрозуміло, ми всіх дівчат розглядаємо з такою перспективою. Але в той же час, хочемо мати більше таких перевірених бійців, як ті, хто ніс на собі основне навантаження протягом попереднього сезону - Юля Джима, Віта і Валя Семеренко, Лена Підгрушна, Настя Меркушина... А якщо ми не даватимемо шанс і не перевірятимемо молодих дівчат в естафетних гонках, то до Пекіну ми на належний рівень їх не виведемо.

Читайте також: Українська біатлоністка Джима виграла контрольну гонку в Обертілласі

При цьому, повторюся, іноді доводиться долати великі відстані з Кубка IBU на Кубок світу, і кожне кадрове рішення прийматимемо безпосередньо «тут і зараз». Якщо ти висмикуєш людини, то потрібно створити йому умови для акліматизації, щоб він підготувався повноцінно і показав максимальний для себе результат.

А якщо запросили, дали пробігти одну гонку, в якій щось не вийшло - можемо припуститися помилки. І тут теж треба бути акуратними. Кадровий резерв команди досить обмежений, і ми зобов'язані цінувати кожного спортсмена. Але, звичайно, щось пробувати, змінювати протягом сезону обов'язково будемо», - сказав Прокунін.

Нагадаємо, перший етап Кубка світу стартує 2 грудня в Поклюці (Словенія).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-