Ліга чемпіонів: шанси на екваторі

Ліга чемпіонів: шанси на екваторі

Аналітика
Укрінформ
Оцінюємо шанси клубів на вихід у плей-офф ЛЧ.

Позаду рівно половина шляху групового етапу Ліги чемпіонів і це дає можливість підбити проміжні підсумки першої частини турніру. За 48 проведених матчів ми побачили багато яскравих моментів і сенсаційних результатів.

Можна говорити про те, що кілька команд практично забезпечили собі місце в плей-офф. В першу чергу, це «Боруссія», «Барселона» і «Ювентус», які виграли всі три матчі. Головними ж невдахами вважаються «Локомотив» і АЕК, які на даний момент не набрали жодного очка в турнірі.

Втім, всі, хто підійшов до екватора групового етапу, займаючи останнє місце в своїй групі, навряд чи зможуть претендувати на щось більше, ніж третє місце і боротьба за путівку в Лігу Європи. Більш того, в деяких групах ситуація складається таким чином, що обох володарів путівок в плей-офф Ліги чемпіонів можна назвати з ймовірністю 100%. Поки незрозуміло за рахунок чого «Монако» і «Брюгге», чи ПСВ і «Тоттенгем» здатні змінити становище в своїх групах і потрапити до прохідного топ-2.

Найзапекліша боротьба очікується в групі «С» між «Ліверпулем», «Наполі» і «ПСЖ». Вони набрали 6, 5 і 4 очок відповідно і відклали вихід в плей-офф на другу частину групового етапу. Для кожного з цих клубів виліт з турніру  розцінюватиметься, як провал, тому вони зроблять все, щоб відібрати очки один в одного в очних протистояннях. Якщо дивитися на календар, він дещо простіший у «Наполі». Вони мають лише один виїзний поєдинок - на «Енфілд» до «Ліверпуля». Поряд з цим «ПСЖ» і «Червоні» по два рази зіграють в гостях.

Читайте також: Ліга чемпіонів УЄФА: результати матчів III туру групового етапу

Суперники у групі «D» «Порту», ​​«Шальке» і «Галатасарай» теж не закінчили свою суперечку. Команди в таблиці розділяє кілька балів і за перші два місця в групі боротьба триватиме до останнього туру. На даний момент попереду «Порту» з 7 очками, а найгірші шанси у турецької команди, їй аналітики залишають лише 32% на вихід в плей-офф Ліги чемпіонів.

На ситуацію в таблицях можуть сильно вплинути команди, які вже майже забезпечили собі участь у весняній частині турніру. Якщо вони переключаться на внутрішні змагання, цим обов'язково скористаються, наприклад, той же «Галатасарай», «Бенфіка» чи «Шахтар».

Стосовно ж шансів на титул то, на думку фахівців Parimatch, головний претендент на перемогу - «Барселона». На успіх каталонців приймаються ставки з коефіцієнтом 5,0. Далі йдуть «Манчестер Сіті» (5,5) і «Ювентус» (6,5), а замикають топ-5 «Ліверпуль» і «Атлетико» (по 9,0).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-